Σύλληψη Κολλάτου για αφισοκόλληση
Showbiz

Σύλληψη Κολλάτου για αφισοκόλληση

Σε μπελάδες, που λίγο έλειψε να του στοιχίσουν την τριήμερη ελευθερία του λόγω και της αργίας της Καθαράς Δευτέρας, μπήκε το περασμένο Σάββατο ο πετυχημένος σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, που συνελήφθη από τους αστυνομικούς με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης.

Ολα συνέβησαν, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στην «Espresso», κοντά στην οδό Ρηγίλλης και λίγα μέτρα μακριά από την τουρκική πρεσβεία, όπου είχε μεταβεί, προκειμένου να τοποθετήσει αφίσες με τα πρόσωπα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Χίτλερ, με τη φράση «Αδελφές ψυχές», καθώς και άλλη μια για την ταινία του «Αλέξανδρος και Αϊσέ».

«Μετά την κηδεία του καλού μου φίλου Νίκου Κούνδουρου, τον οποίο αποχαιρέτησα το περασμένο Σάββατο, πήγα προς την οδό Ρηγίλλης, προκειμένου να κολλήσω αφίσες με τους Ερντογάν - Χίτλερ, αλλά και άλλες για την ταινία μου ‘‘Αλέξανδρος και Αϊσέ’’. Επέλεξα να τις κολλήσω πάνω σε ένα πανό, όπου επιτρέπεται η αφισοκόλληση. Λίγα λεπτά, όμως, μετά είδα μια παράξενη «κίνηση» στο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας, που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου» εξηγεί ο σκηνοθέτης και προσθέτει: «Ξαφνικά έφτασε η αστυνομία με τρεις μοτοσυκλέτες, ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας και άνδρες ασφαλείας από την πρεσβεία. Μου ζήτησαν και τους παρέδωσα τις αφίσες με τον Τούρκο πρόεδρο, οι οποίες φέρουν την υπογραφή μου, και εκείνοι άρχισαν τα... μαθήματα δημοκρατίας. Αστεία πράγματα: Πως δεν πρέπει να τα κάνω αυτά και με τα πολλά μου ζήτησαν να επιβιβαστώ στο αυτοκίνητο για να με πάνε στη ΓΑΔΑ, ενώ κανονικά έπρεπε να με οδηγήσουν στο Α.Τ. Συντάγματος. Είναι το οικείο τμήμα. Πήγαμε στη Γενική Ασφάλεια, όπου μετά από δυόμιση ώρες με άφησαν ελεύθερο».

Οπως πληροφορήθηκε, μάλιστα, ο Δημήτρης Κολλάτος, αφέθηκε ελεύθερος μετά από εντολή εισαγγελέα, ώστε να μη χρειαστεί να οδηγηθεί στα κρατητήρια. «Εμαθα πως ήταν εντολή του εισαγγελέα, τον οποίο και ευχαριστώ από την καρδιά μου, γιατί δεν θα άντεχα να μείνω στο κρύο κελί τρία μερόνυχτα. Θα πέθαινα. Δεν έχω πια καρδιά παιδιού. Δεν μου φόρεσαν χειροπέδες και δεν ξέρω αν υπάρχει δικάσιμος. Δεν ενημερώθηκα από κανέναν» λέει και δεν σκοπεύει, όπως εξηγεί, να παραμείνει με τα χέρια σταυρωμένα.
«Ολη η Αθήνα είναι γεμάτη αφίσες. Γιατί τους ενόχλησαν οι δικές μου; Εγώ κολλάω όπου υπάρχουν και άλλες, γι' αυτό και δεν σταματάω την αφισοκόλληση, έχω γνώμη στη δημοκρατία, είμαι άνθρωπος ευαίσθητος. Νοιάζομαι για τη Θράκη μας, γι' αυτό και στέλνω το μήνυμα να κλείσει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Τα λέω όλα στην ταινία μου ‘‘Αλέξανδρος και Aϊσέ’’, που προβάλλω στο σπίτι μου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο και παρακαλώ όλους τους Έλληνες να έρθουν και να τη δουν».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved