Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς: «Ο Αντώνης Ρέμος είναι σπουδαίος φίλος και ένας αληθινός καλλιτέχνης»
Showbiz

Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς: «Ο Αντώνης Ρέμος είναι σπουδαίος φίλος και ένας αληθινός καλλιτέχνης»

Με μια ιδιαίτερα εκφραστική φωνή και με μια αισθητικά άρτια σκηνική παρουσία ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς έγινε γνωστός και αγαπητός στο ελληνικό κοινό από την εμφάνισή του στη Eurovision το 2004 με το τραγούδι του «Lane Moje».

Είναι ένας άνθρωπος-ορχήστρα, έκανε την πρώτη του διεθνή επιτυχία σε ηλικία μόλις 12 ετών, το BBC τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους καλύτερους μουσικούς των Βαλκανίων, ενώ έχει περιοδεύσει στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Ρωσία, τη δυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, όπου κατορθώνει πάντα να ξεσηκώνει τους ακροατές.
Το 2008 συνέθεσε για το νέο άλμπουμ της Ελευθερίας Αρβανιτάκη το κομμάτι «Το τέλος μας δες», σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη, ενώ μία από τις συνθέσεις του διασκευάζεται και κυκλοφορεί στα best of της Μελίνας Ασλανίδου. Με τον Αντώνη Ρέμο, εκτός από την επαγγελματική εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλον (έχουν κυκλοφορήσει μαζί το τραγούδι «Να μ’ αγαπάς» σε στίχους Βάγιας Καλαντζή), τους συνδέει μια σημαντική φιλία.

Χαίρεσαι που επιστρέφεις στην Αθήνα;

Είναι πάντα υπέροχο να βρίσκομαι στην Αθήνα. Αγαπώ αυτή τη χώρα τόσο πολύ, που πριν από μερικά χρόνια αγόρασα ένα διαμέρισμα στην πρωτεύουσα. Επομένως, η Αθήνα είναι το «δεύτερο σπίτι» για εμένα και την οικογένειά μου. Λατρεύουμε την ατμόσφαιρα, τους ανθρώπους, τη φιλία που νιώθουμε παντού. Η Ελλάδα με έχει αγκαλιάσει, έχω δώσει υπέροχες συναυλίες, πολλοί από τους θαυμαστές μου είναι Ελληνες και θέλω να τους επιστρέψω στο πολλαπλάσιο τη θετική ενέργεια.

Έχεις πράγματι πολλούς θαυμαστές στην Ελλάδα. Αισθάνεσαι ιδιαίτερη σύνδεση μαζί τους;

Η σύνδεση που υπάρχει είναι κάτι που δύσκολα μπορώ να εξηγήσω με λόγια. Πριν από λίγες ημέρες, έβλεπα ένα βίντεο από την εμφάνισή μου με τον Γιάννη Κότσιρα στην Επίδαυρο. Είναι μία από τις πιο αξέχαστες στιγμές. Είναι πάντα έτσι όταν εμφανίζομαι στην Ελλάδα, υπάρχει πολύ συναίσθημα. Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα είναι στις 11 Μαρτίου. Θα είναι μια υπέροχη βραδιά!

Είμαστε όλοι Βαλκάνιοι;

Ιδια διάθεση, όμορφες γυναίκες, υπέροχη μουσική, φιλοξενία, ζεστασιά. Εχουμε την ίδια αίσθηση του χιούμορ, είμαστε δυνατοί, αλλά ίσως μερικές φορές στερούμαστε υπομονής και συνοχής. Είμαστε αδέρφια και μοιραζόμαστε πολλά.

Εκτός από συνεργάτες, με τον Αντώνη Ρέμο είστε και πολύ καλοί φίλοι. Τι εκτιμάς σε εκείνον;

Τον ξέρω από το 2004. Είναι σπουδαίος φίλος και ένας αληθινός καλλιτέχνης. Συναντιόμαστε συχνά, μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί. Εκτιμώ σε αυτόν ότι είναι συναισθηματικός, έχει αληθινές αξίες. Τον εμπιστεύομαι και μπορώ να βασιστώ πάνω του.

Τι απολαμβάνεις όταν είσαι στην Ελλάδα;

Μου αρέσει να βρίσκομαι με φίλους, απολαμβάνω τους Ελληνες, τη θάλασσα, το φαγητό και την εκπληκτική μουσική. Αυτά είναι αρκετά για εμένα.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved