Αντώνης Ρέμος: «Η μουσική δεν έχει σύνορα»
Showbiz

Αντώνης Ρέμος: «Η μουσική δεν έχει σύνορα»

Ο Αντώνης Ρέμος είναι ο οικοδεσπότης του Athens Music Festival και υποδέχεται στις 9 και 10 Μαρτίου τον εμπνευστή της βαλκανικής pop SHANTEL και στις 11 Μαρτίου τον σπουδαίο Σέρβο συνθέτη και ερμηνευτή Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς.

Η αγάπη του για τη μουσική και η ανάγκη του για συνεχή εξέλιξη τον έχουν οδηγήσει σε συνεργασίες με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς, τις οποίες τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα σε μεμονωμένες συναυλίες. Με αφορμή αυτές τις βραδιές στη σκηνή του «Διογένης Studio», ο τραγουδιστής μιλά για την ανάγκη του να εξελίσσεται αλλά και για τη σχέση του με τους δύο μουσικούς και ερμηνευτές που θα φιλοξενήσει.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο επιδιώκεις συνεργασίες και μουσικές συναντήσεις με άλλους καλλιτέχνες εκτός συνόρων. Με ποιο σκεπτικό το κάνεις; Σε πλουτίζουν οι συνεργασίες με μουσικούς που έχουν διαφορετικές κουλτούρες;

Η μουσική δεν έχει σύνορα και το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι καλλιτέχνες. Εγώ έχω αυτή την ανησυχία μέσα μου, θέλω να γνωρίζω και να αγγίζω πολλά διαφορετικά είδη μουσικής και να μπορώ να συνεργάζομαι με καλλιτέχνες από όλα τα μέρη της Γης. Καλλιτέχνες που θαυμάζω, που έχω αγαπήσει και έχει αγαπήσει ο κόσμος. Αλίμονο σε όποιον πιστέψει ότι έφτασε στο τέρμα. Δεν υπάρχουν όρια στη μουσική.

Ποια είναι η σχέση σου με τη βαλκανική μουσική; Έχεις ακούσματα;

Με εξιτάρει πολύ αυτό το είδος της μουσικής και δεν αποκλείω στο μέλλον να το αγγίξω και να το κάνω κομμάτι και της δικής μου καριέρας.

Με τον Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς είστε φίλοι και έχετε βρεθεί και στο στούντιο, αφού έχει γράψει τη μουσική στο τραγούδι σου «Να μ’ αγαπάς». Τι σου αρέσει σε αυτόν;

Ο Ζέλικο είναι ένας πολύ χαρισματικός τραγουδοποιός, αυτό το διέκρινα από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα, όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στη Eurovision, όπου κέρδισε την τρίτη θέση με ένα υπέροχο τραγούδι, το «Lane Moje». Εγώ και άλλοι εκατομμύρια θεατές, όταν ακούσαμε για πρώτη φορά τη μελωδία του, μας συγκίνησε χωρίς να καταλαβαίνουμε τη γλώσσα του. Αυτή είναι και η δύναμη της μουσικής. Αυτή η δύναμή του και η αλήθεια του με άγγιξαν και μετά το τραγούδι που ηχογραφήσαμε για τον καινούργιο μου δίσκο χαίρομαι πολύ που, έπειτα από τόσα χρόνια γνωριμίας, έχω την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί του πολύ ιδιαίτερες στιγμές, και μάλιστα σε έναν τέτοιο γνώριμο χώρο, όπως είναι ο «Διογένης».

Γιατί επέλεξες τον Shantel, με τον οποίο θα βρεθείς πρώτη φορά στη σκηνή;

Τον Shantel δεν έχει τύχει να τον γνωρίσω ακόμα προσωπικά, γνωρίζω όμως πολύ καλά τα τραγούδια του και τη μουσική πορεία του. Είμαι θαυμαστής του και χαίρομαι που θα ενώσουμε τις μουσικές των λαών μας για να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να καταλάβει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved