Κατερίνα Λέχου: «Από το σκοτάδι βγαίνει ο διαφωτισμός»
Showbiz

Κατερίνα Λέχου: «Από το σκοτάδι βγαίνει ο διαφωτισμός»

Η Κατερίνα Λέχου προσπαθεί να βλέπει την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. 

-Τι σε τρομάζει στη σημερινή κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα;

« Αυτοί που κινούν τα νήματα λες και δεν είναι πραγματικοί άνθρωποι. Διοικούν χωρίς να έχουν επαφή με το συναίσθημα και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε επιρρεπείς σε πολλά πράγματα, αλλά κάποια στιγμή αποκτάμε επικοινωνία και με τον βαθύτερο, τον εσωτερικό μας κόσμο. Εδώ βλέπεις ότι δεν υπάρχει καμία αγάπη και φροντίδα για τον άλλον άνθρωπο. Κανένας δεν νοιάζεται για το κοινό καλό...»

-Βλέπεις φώς στο τούνελ;

«Ο κόσμος πάντα καταστρέφεται, αναγεννάται και εξελίσσεται. Από το σκοτάδι βγαίνει ο διαφωτισμός και η Γη εξακολουθεί να γυρίζει. Η γενιά μου δεν θα προλάβει να δει το φως της επόμενης ,μέρας. Θα το δουν οι επόμενες»

-Υπάρχουν σήμερα φωτισμένες προσωπικότητες που θα κάνουν τη διαφορά;

Προσωπικότητες υπάρχουν, καθώς και υγιή παραδείγματα και φωτεινά μυαλά, απλώς πρέπει να ψάξεις να τα βρεις. Η εποχή δεν προβάλλει αυτούς τους ανθρώπους διότι οι διοικούντες μας θέλουν καθυποταγμένους και σε ύπνωση. Μιλούν και δείχνουν τον δρόμο, αλλά το κάνουν σιωπηρά. Οι σημαντικές μορφές αποφεύγουν να κραυγάζουν».

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο κακό της εποχής μας;

Η έλλειψη παιδείας. Αν δεν έχεις χρήματα, θα φας φακές και θα ζήσεις με τις φακές. Αν δεν έχεις παιδεία, όμως, δεν θα αναπτύξεις το πνεύμα σου. Θα μείνεις για πάντα νάνος.

-Εσύ έχεις κάνει επαγγελματικές υποχωρήσεις;

«Όλοι έχουμε κάνει, ειδικά όταν είσαι μέσα σε δουλειές από τις οποίες συντηρούνται και ζουν και άλλοι άνθρωποι. Δεν σηκώνεις ξαφνικά το δικό σου μπαϊράκι και λες «εγώ τώρα φεύγω». Υπάρχει και μια αίσθηση ευθύνης. Άσε που είναι μια πολύ ωραία άσκηση να μάθεις να εναρμονίζεσαι και με αυτό που δεν είναι απολύτως της αρεσκείας σου. Άλλωστε εγώ είμαι άνθρωπος που προφυλάσσεται. Δεν θα μπω σε μια δουλειά αν δεν εκτιμώ και δεν έχω καλή σχέση με αυτόν που ηγείται της ομάδας. Με κάποιους άλλους βέβαια, μπορεί να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις» είπε στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved