Γιώργος Χωραφάς: «Εύχομαι στην κόρη μου να µη φλυαρεί όπως φλυαρώ εγώ στις συνεντεύξεις»
Showbiz

Γιώργος Χωραφάς: «Εύχομαι στην κόρη μου να µη φλυαρεί όπως φλυαρώ εγώ στις συνεντεύξεις»

Διεθνής ηθοποιός, µε καριέρα που έφτασε µέχρι το Χόλιγουντ, πολίτης του κόσµου, πολυβραβευµένος και ιδιαίτερα δηµοφιλής στη χώρα µας, ο Γιώργος Χωραφάς δεν έπαψε ποτέ να εκφράζει µε όποιον τρόπο µπορούσε και από διάφορες θέσεις την αγάπη του για την Ελλάδα και το ενδιαφέρον του για το ελληνικό σινεµά. Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του έχει η Αθήνα, στην τουριστική και πολιτιστική προώθηση της οποίας συµβάλλει µε όλες του τις δυνάµεις. Ο ίδιος μιλάει για την κόρη του Ζωή Χωραφά η οποία πρωταγωνιστεί μαζί του στη νέα του ταινία και αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια...

Στη νέα σας ταινία, «Ξάµου», παίζει και η κόρη σας, Ζωή Χωραφά. Αλήθεια, τι σηµαίνει «Ξάµου»;

Σηµαίνει «άσ’ το σε εµένα, θα το φέρω βόλτα, δική µου υπόθεση». Οι Κρητικοί λένε «Ξάµου εµένα». Είναι η ιστορία ενός κοσµοπολίτη µάνατζερ αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων στην Κρήτη, ο οποίος µένει άνεργος και, ενώ αρχικά κλείνεται στον εαυτό του, αρχίζει σιγά-σιγά να βλέπει πραγµατικά γύρω του, την Κρήτη και τους ανθρώπους της. Είναι µια πολύ αληθινή ταινία, την οποία η σεναριογράφος και σκηνοθέτις Κλειώ Φανουράκη εµπνεύστηκε από τους ίδιους τους Κρητικούς. Πολλοί, µάλιστα, παίζουν κιόλας, χωρίς να είναι ηθοποιοί. Το «Ξάµου» πήγε πολύ καλά στο Φεστιβάλ του Παλµ Σπρινγκς όπου προβλήθηκε και έρχεται, όπου να ’ναι και στην Ελλάδα. Και, επιπλέον, ήταν µια ευκαιρία να παίξω µαζί µε τη Ζωή. Ο ήρωας µιλάει µε την κόρη του µέσω Skype, κάτι που αντανακλά και τη δική µας σχέση, αφού επικοινωνούµε συχνά µε αυτόν τον τρόπο (σ.σ.: γελάει)!

Εφόσον η Ζωή ακολουθεί τον δρόµο σας, τι θα της ευχόσασταν να της συµβεί και τι θα της λέγατε να προσέχει;

Θα ήθελα να της συµβεί ένας ρόλος ισάξιος µε το ταλέντο και την ευαισθησία της. Να βρεθεί κάτι να αναδείξει και να την πάει πιο βαθιά στην τέχνη της και στην ψυχή της. Τι να προσέχει; Χµ... Να µη φλυαρεί όπως φλυαρώ εγώ στις συνεντεύξεις (σ.σ.: γελάει)! ∆εν ξέρω... Οι κίνδυνοι αλλάζουν συνέχεια και είναι διαφορετικοί για τον κάθε άνθρωπο. Και ο καθένας πρέπει να ξέρει πώς να µη χάνει τον δρόµο του. Να µη σκορπίζεται. Να µένει επικεντρωµένος σε αυτά που έχουν τη µεγαλύτερη σηµασία για εκείνον. Αλλά τώρα που το σκέφτοµαι, δεν σκορπίζεται η Ζωή. Βλέπετε, όταν δίνεις µια συµβουλή, έχει να κάνει περισσότερο µε εσένα παρά µε τον άλλον. Οπότε καλύτερα να µη δίνουµε και πολλές συµβουλές!

Τι άλλο ετοιµάζετε αυτή την εποχή;

Ένα σενάριο, αλλά δεν µπορώ ακόµα να πω περισσότερα. Και µια ακόµα ταινία.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved