Τι ετοιμάζουν Φασουλής-Ρέππας-Παπαθανασίου-Βαλτινός;
Showbiz

Τι ετοιμάζουν Φασουλής-Ρέππας-Παπαθανασίου-Βαλτινός;

Τον χειμώνας του 1964 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες ο περίφημος «Ζορμπάς». 

Περίπου μισό αιώνα μετά, ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίουυ διασκευάζουν τον θρυλικό «Ζορμπά» με τον Σταμάτη Φασουλή να τον σκηνοθετεί με μουσικές του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη. Τον ομώνυμο ρόλο έκλεισε να κρατήσει ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ στο πλευρό του θα έχει τον Μέμο Μπεγνή, την Ταμίλα Κουλίεβα, τη Ναταλία Δραγού¬μη, τον Νίκο Βερλέκη, τον Τάκη Παπαματθαίου κ.ά.

«Ο Ζορμπάς έρχεται να μας εμψυχώσει μέσα από μια εξαιρετικά υποσχόμενη παραγωγή των αδελφών Τάγαρη. Έρχεται να μας σφίξει το χέρι και να μας γεμίσει με δύναμη, σε μια εποχή που είναι τόσο πολύ δύσκολη και άγρια», λέει στις Ειδήσεις ο Στ. Φασουλής, που ονειρευόταν εδώ και πολλά χρόνια να μεταφέρει το σπουδαίο μυθιστόρημα στο θέατρο.

«Το σθένος, την ορμή και τη δύναμη, την ψυχή που έχει ο Ζορμπάς τα έχουμε απόλυτη ανάγκη για να πάρουμε κουράγιο και να προχωρήσουμε μπροστά», τονίζουν οι Ρέππας - Παπαθανασίου, που έχουν κάνει τη δια σκευή του με προσοχή και ευθύνη.

«Είναι ένα δώρο για μας αυτή η δουλειά, μιας και καλούμαστε να μεταφέρουμε έναν ολόκληρο κόσμο, αυτόν του Καζαντζάκη, στη σκηνή. Το κάνουμε με συνέπεια και με μεράκι!». Ολοι είναι ενθουσιασμένοι με το κοινό τους «στοίχημα», όπως και ο Γρ. Βαλτινός, που αναμετριέται με τον ρόλο του Ζορμπά. «Όταν έπαιζα στον "Βιολιστή" τον Τεβιέ, που ήταν ένα έντονο πλάσμα γεμάτο δύναμη, έρχονταν μετά και μου έλεγαν πως πρέπει να παίξω και τον Ζορμπά. Το συζητούσα χρόνια και ήρθε η κατάλληλη στιγμή, γεγονός που με γεμίζει χαρά και ευτυχία. Πρόκειται για έναν ρόλο ζωής και συμφωνώ κι εγώ απόλυτα πως έχουμε ανάγκη να μας εμψυχώσει και να μας ξεκουνήσει ο δυναμικός Ζορμπάς, που είναι ένα παράφορο πλάσμα με ψυχή».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved