Ο Φίλιππος Πλιάτσικας απαντά στην ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με την Πάολα!
Showbiz

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας απαντά στην ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με την Πάολα!

Υπάρχει µια µερίδα του µουσικόφιλου κόσµου που... πίνει νερό στο όνοµα του Φίλιππου Πλιάτσικα και των Πυξ Λαξ, που είχε τα τραγούδια τους soundtrack στους έρωτες και τους χωρισµούς, που έκλαψε µε την απώλεια του Μάνου Ξυδούς και που µετράει αντίστροφα για την επανένωση του σηµαντικού ελληνικού συγκροτήµατος. Ο ίδιος παίρνει θέση για όλα αυτά και εξηγεί γιατί διασκεδάζει µε τα αστεία για τους Πυξ Λαξ.

Σας πετυχαίνουµε σε µια φάση της ζωής σας που επιστρέφετε τόσο δισκογραφικά όσο και σε επίπεδο ζωντανών εµφανίσεων. Τι νέο έχετε να µας προτείνετε;

Μέσα στον Μάρτιο αναµένεται να κυκλοφορήσει η νέα µου δισκογραφική δουλειά µε τίτλο «Βάλε φωτιά», γιατί µετά από 5 χρόνια είχα την ανάγκη να πω κάποια καινούργια κοµµάτια και να βγάλω νέα πράγµατα από µέσα µου. Αυτά τα νέα τραγούδια, αλλά και παλαιότερα, θα τα µοιραστούµε µε τον κόσµο από το Σάββατο 11 Μαρτίου και για πέντε Σάββατα στη «Σφίγγα».

Αναρωτιόµουν πάντα πώς νιώθετε που τα κοµµάτια σας παίζουν από σχολικές γιορτές µέχρι στα σκυλάδικα της εθνικής οδού...

∆εν µε ενοχλεί καθόλου, επειδή είµαι της άποψης ότι, από τη στιγµή που τα τραγούδια δηµοσιοποιούνται, ακολουθούν τον δικό τους δρόµο. Τα τραγούδια έχουν τη δική τους διαδροµή και δεν υπάρχει κάτι που να τα «βροµίζει». Κατά έναν τρόπο, δεν ανήκουν πια σε εµάς, από τη στιγµή που αποφασίζουµε να τα δηµοσιοποιήσουµε.

Στα µέσα της δεκαετίας του ’90, οι Πυξ Λαξ έριξαν τα «οχυρά» ανάµεσα στο έντεχνο και το εµπορικό, κάνοντας συνεργασίες µε τον Βασίλη Καρρά, τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο και άλλους. Σήµερα θα δουλεύατε, για παράδειγµα, µε την Πάολα;

Στην εποχή του τρολ, καλό είναι να κρατάµε πιο χαµηλούς τόνους και το στόµα µας κλειστό, παρά να ξεστοµίζουµε υπερφίαλες φράσεις. ∆εν µε βρίσκει σύµφωνο να στοχοποιούνται κάποια ονόµατα πίστας ή αντίστοιχα της δικής µας ροκ σκηνής. Ο κάθε καλλιτέχνης αφήνει το δικό του µουσικό αποτύπωµα και έχει τη δική του διαδροµή. Την εποχή εκείνων των συνεργασιών είχαµε λιθοβοληθεί, γιατί τολµήσαµε να ανοίξουµε την αγκαλιά µας σε πολλά είδη µουσικής και θέλαµε να συνεργαστούµε µε καλλιτέχνες που αγαπούσαµε από άλλα είδη. Πέρα από τους καλλιτέχνες που ανέφερες, είχαµε συνεργαστεί µε τον Ψαραντώνη, µε τραγουδίστριες της Λυρικής Σκηνής και τον Πετρολούκα Χαλκιά στα «Ηπειρώτικα». ∆εν το κάναµε πάντα πετυχηµένα, αλλά η πρόθεση ήταν πάντα ειλικρινής. Ανοίξαµε την αγκαλιά µας σε ό,τι γουστάραµε πραγµατικά.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved