Γρηγόρης Βαλτινός: «Το πρόβλημα της εποχής μας είναι τα εισαγωγικά»
Showbiz

Γρηγόρης Βαλτινός: «Το πρόβλημα της εποχής μας είναι τα εισαγωγικά»

Για το πρόβλημα της εποχής μας, το κεφάλαιο «παιδεία» αλλά και για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ποιο είναι το πρόβλημα της εποχής μας;
«Το πρόβλημα της εποχής μας είναι τα εισαγωγικά. Ολα τα βάζουμε σε εισαγωγικά. Γιατί εννοούμε κάτι άλλο από αυτό που λέμε. Βάζουμε σε εισαγωγικά την Αριστερά, την αλήθεια, την ανάπτυξη, τις υποσχέσεις, τις καταργήσεις, όλα».

Στο ζήτημα της Παιδείας το ίδιο ισχύει;
«Λείπει η Παιδεία. Γι' αυτό και εμείς οι Ελληνες πάμε σαν τα τραγιά. Τείνουμε στην ευκολία, στον χαβαλέ της ευκολίας. Δεν ξέρω αν φταίει ο ήλιος ή το ένδοξο παρελθόν μας. Αλλά δεν είμαστε παρά οι τρίχες οι κατσαρές από τα μαλλιά των αρχαίων».

Πώς αποφασίσατε να ερμηνεύσετε τον Θεό;
«Το έργο μού το σύστησαν. Ο μεταφραστής το έδωσε στη σκηνοθέτρια, εκείνη στην Κατερίνα Διδασκάλου και με τη σειρά της η Κατερίνα σε εμένα. Ηταν ευεργέτες μου. Βρήκα στο "Θεέ μου" το ιδανικό μου στο θέατρο ποιοτικού εμπορικού. Είναι εύληπτο, εύπεπτο, έχει πολλά επίπεδα ανάγνωσης. Ο κόσμος διασκεδάζει, γελάει. Παράλληλα θέτει ερωτήματα, προκαλεί συζητήσεις, λέει αλήθειες».

Αναφέρεται κυρίως στη θρησκεία και είναι γραμμένο από μια εβραία.
«Επειδή, ως γνωστόν, η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, στην εποχή μας, που τα πράγματα απομυθοποιήθηκαν, πολλοί χρησιμοποιούν ακόμη τη θρησκεία για πονηρούς λόγους. Λένε "ο δικός μου Θεός είναι καλύτερος". Πόσο ακόμα η θρησκεία θα είναι εκμετάλλευση; Πόσοι θεοί υπάρχουν; Ενας είναι ο Θεός, ο άνθρωπος. Αρκεί να το πιστέψουμε. Οταν ο καλός αποκαρδιωθεί και απογοητευτεί, δεν απομένει η ελπίδα στον κόσμο. Δεν μας χρειάζεται καμιά θρησκεία, καμιά μετάνοια, κανένα τάμα. Τάμα στον απέναντί μας χρειάζεται να κάνουμε», λέει ο ηθοποιός σε συνέντευξη του στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved