Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Στη χώρα μας δεν υπάρχει μόνο οικονομική κρίση αλλά και κρίση συνείδησης»
Showbiz

Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Στη χώρα μας δεν υπάρχει μόνο οικονομική κρίση αλλά και κρίση συνείδησης»

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τον γνωστό και καταξιωμένο στιχουργό, Ηλία Φιλίππου αποτελούν το μουσικό δίδυμο εδώ και πολλά χρόνια και μαζί έχουν γράψει μεγάλες επιτυχίες.

Ποιο είναι το συστατικό στην τόσο επιτυχημένη συνεργασία σας;
Η αμοιβαία εντιμότητα και ο αμοιβαίος σεβασμός. Με τον Ηλία, επιτρέψτε μου να σας πω ότι είναι από τους λίγους, ελάχιστους του χώρου που για μένα διατηρούν ακλόνητο το ήθος και την αξιοπρέπειά τους. Και νομίζω γι αυτό και τόσα χρόνια έχουμε «δέσει». Έχουμε συναντίληψη στην αντιμετώπιση του όποιου καλλιτέχνη. Αν δεν μας αρέσει κάτι, το λέμε ευθέως και το αντίστροφο χωρίς μεταστροφές.
- Η κατάσταση, λόγω της οικονομικής κρίσης έχει δυσκολέψει αρκετά τα πράγματα και στη μουσική. Πλέον ελάχιστοι τραγουδιστές βγάζουν ολοκληρωμένα cd και οι περισσότεροι έχουν εστιάσει στην προβολή των τραγουδιών τους μέσω του youtube. Πώς βλέπεις αυτήν τη μετάβαση;

Καταρχάς, θεωρώ ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει μόνο οικονομική κρίση αλλά και κρίση συνείδησης συνολικά, αφού όλα απαξιώνονται και οι Νόμοι που υπάρχουν για όλους μας, ισχύουν κατά περίπτωση.
Στο δικό μας το χώρο δε - είμεθα εντελώς απροστάτευτοι όπως βλέπετε καθότι από τη μία υπερασπιζόμαστε το θεσμικό προστάτη μας που λέγεται ΑΕΠΙ και από την άλλη μαθαίνουμε από τα πορίσματα της Βουλής ότι στην ΑΕΠΙ συμβαίνουν πράγματα που δεν αρμόζουν σε μία δίκαιη κοινωνία. Εύχομαι βεβαίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να πρυτανεύσει η λογική και το αίσθημα δικαιοσύνης... Και τι θέλω να πω... όταν οι δημιουργοί (συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές) δεν έχουν την προστασία του Νόμου τότε «κατακλύζουν» τα διάφορα Μέσα όπως το youtube προκειμένου να αγαπήσει ο κόσμος τη δουλειά τους αφού έτσι και αλλιώς εάν βγάλουν ένα cd, χρειάζονται πλέον μία περιουσία. Είτε για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους με την εκάστοτε δισκογραφική είτε να διαφημίσουν το προϊόν της δουλειάς τους. Θα σας έλεγα λοιπόν, ότι η μετάβαση αυτή είναι ένα αναγκαίο κακό.

- Οι δημιουργοί των τραγουδιών ανέκαθεν, και παλιότερα πολύ περισσότερο, αδικούνταν από την προβολή που είχαν και τη δόξα την έπαιρνε ο τραγουδιστής που ερμήνευε το εκάστοτε τραγούδι. Πιστεύεις ότι αυτό το γεγονός δεν έχει εκλείψει ακόμα;
Θα σας πω ότι παλαιότερα συνέβαινε αυτό ,ενώ σήμερα δεν συμβαίνει. Όλοι γνωρίζουν για παράδειγμα, τον Γκάτσο, τον Ζαμπέτα, τον Άκη Πάνου και πόσους άλλους, που «κρύβονται» πίσω από μεγάλα τραγούδια ,γιατί τότε οι καλλιτέχνες είχαν άλλη προσέγγιση απέναντι στους δημιουργούς. Σήμερα, όχι όλοι φυσικά οι τραγουδιστές, αλλά μεγάλο μέρος, εστιάζουν στην προσωπική τους πορεία, αδιαφορώντας ή ξεχνώντας πολύ εύκολα από πού ξεκίνησαν και δεν το λέω με επικριτικό ύφος αλλά το αναφέρω ως γεγονός.

- Είσαι από τους λιγοστούς μεγάλους συνθέτες που εμπιστεύονται νέα παιδιά και αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι δεν ξεχνάς ότι και εσύ ξεκίνησες από χαμηλά πριν σου δοθούν οι ευκαιρίες για να αποδείξεις την αξία σου.
«Προσωπικά, προσπαθώ να μην ξεχνάω γιατί όποιος ξεχνά το παρελθόν του, το μέλλον του συνήθως είναι αόριστο και ασταθές. Το θεωρώ εξαιρετικά κακό, να μην πιστεύω σε νέα παιδιά. Πάντα πιστεύω, θα υπάρχουν ταλέντα και εμείς από κάπου αρχίσαμε και πρέπει οι συνθέτες να βοηθάμε τους νέους να κερδίσουν αυτό που αξίζουν» είπε στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη και στο allyou.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved