Κορκολής: «Το κοινό καταλαβαίνει πως η µουσική είναι µία, αρκεί να είναι ειλικρινής»
Showbiz

Κορκολής: «Το κοινό καταλαβαίνει πως η µουσική είναι µία, αρκεί να είναι ειλικρινής»

Ο Στέφανος Κορκολής γράφει σήµερα τη δική του λαµπρή ιστορία στο βιβλίο της ζωής του, που µοιράζεται πλέον στα τέσσερα σηµεία του ορίζοντα. Γράφει µε οδηγό τη µουσική και την αλήθεια του. Ειλικρινά και παθιασµένα. Όπως ακριβώς µιλά και στη συνέντευξη, µε αφορµή τις «Εφ’ όλης της ύλης» παραστάσεις του στο «Half Note» (από 7 έως και 10 Απριλίου), παρέα µε τους µουσικούς του και την ταλαντούχα νεαρή ερµηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.

Ποια προσωπική ανάγκη γέννησε, και συντηρεί στο πέρασµα του χρόνου, την παράσταση «Εφ’ όλης της ύλης»;

Της επαφής µε τον κόσµο που του αρέσει η µουσική µου, µε τον ακροατή που έρχεται για να ακούσει την αλήθεια µου και να µοιραστεί µαζί µου τη δική του. Το πρόγραµµα της παράστασης διαµορφώνεται κατά περιόδους, ανάλογα µε τον χώρο που φιλοξενείται.

Το πρόγραµµα στο «Half Note» πόσο αντιπροσωπευτικό είναι της 30χρονης και πολυπρόσωπης πορείας σου;

Είναι αντιπροσωπευτικό της διάθεσής µου να µοιραστώ µια «µπουατική», παρεΐστικη κατάσταση, που µοναδικό σκοπό έχει να απαλύνει ψυχούλες. Το ίδιο έκανα και µε την Άλκηστη, κάποια χρόνια πριν στο «Gazarte», µε το «Ένα πιάνο-µία φωνή». ∆εν µε αφορούν πια οι µαζικές και ενδεχοµένως πιο προσοδοφόρες εµφανίσεις, µε έναν κόσµο που πιθανώς δεν είναι διατεθειµένος να εµβαθύνει σε αυτό που κάνω, όσο εγώ θα ήθελα. Είναι ωραίο η µουσική να συµβαδίζει µε το ανθρώπινο µέτρο: σαξόφωνο, φλάουτο, κιθάρα, ένα πιάνο και µια φωνή σε έντεχνα µουσικά «µιξαρίσµατα». Το κοινό εκπλήσσεται ευχάριστα όταν σε ακούει να περνάς από το «Ξύπνα αγάπη µου» στο «Black magic woman» του Σαντάνα ή από το «Ανθρώπων έργα» στο «Hit the road Jack», από το «Dust in the wind» στο «Σ’ έχω ερωτευτεί» κι από το πεντοζάλι στη «Φωτοβολίδα». Καταλαβαίνει πως η µουσική είναι µία, αρκεί να είναι ειλικρινής, πως το τραγούδι αντέχει όταν δεν κατασκευάζεται για να γίνει επιτυχία.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved