Στάθης Ψάλτης: Τα οικονομικά προβλήματα, η αποχή από την τηλεόραση και οι πόρτες που «έφαγε»
Showbiz

Στάθης Ψάλτης: Τα οικονομικά προβλήματα, η αποχή από την τηλεόραση και οι πόρτες που «έφαγε»

Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του, με μια καριέρα ζηλευτή και μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις.

Και μπορεί πάντα να έβλεπε το ποτήρι μισογεμάτο με το χαμόγελο αισιοδοξίας που τον διέκρινε όμως η κρίση των τελευταίων ετών δεν τον είχε αφήσει ανεπηρέαστο.

Το 2010 ο Στάθης Ψάλτης είχε δώσει μια εκ βαθέων συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso στην οποία είχε αποκαλύψει όλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

– Η μεγαλύτερη οδύσσειά σου μέχρι τώρα;
Οταν άρχισα να γνωρίζω τους ανθρώπους. Το ψέμα, την κολακεία, το με δόλο πλησίασμα, όλα αυτά που κρύβουν μια διαφθορά.

– Κρύβεις πικρία για τους ανθρώπους.
Ναι, γιατί οι περισσότεροι που με πλησίασαν κάτι ήθελαν να πάρουν. Οταν σε κάποια φάση της ζωής μου δεν είχα δουλειά, όλοι εξαφανίστηκαν. Θυμάμαι εποχή που δεν είχα σπίτι, να φάω, γάλα, τσιγάρα... Ο μόνος άνθρωπος που με βοήθησε τότε ήταν η Τζέσυ Παπουτσή και δεν κάναμε και ιδιαίτερη παρέα. Μου έδωσε ένα εκατομμύριο δραχμές!

– Εγώ έχω την εικόνα ενός ανθρώπου που δίνει χωρίς να το ξέρει κανείς.
Δικό μου σπίτι δεν έχω, αλλά έχει δικό του ένα κοριτσάκι που πούλαγε σπίρτα, κάποιο άλλο αγοράκι που κοίταγε μια βιτρίνα...

– Τώρα μου το χαλάς. Προηγουμένως είπες ότι έχεις εξασφαλίσει τη Χριστίνα, τώρα μου λες ότι δεν έχεις σπίτι.
(Γέλια) Η Χριστίνα δεν ήρθε δίπλα μου ούτε για σπίτια ούτε για τίποτα. Με γνώρισε όταν μου έκαναν έξωση από το σπίτι.

- Συνειδητά απέχεις από την τηλεόραση;
Δεν την απέρριψα εγώ, αυτή με απέρριψε! Ξεκίνησα το 1976 παίζοντας στην κρατική τηλεόραση στους «Εμπορους των εθνών». Μάλιστα τραγούδησα και τη «Μικροπαντρεμένη», που είχε ερμηνεύσει ο Ξυλούρης. Επαιξα στη «Γυφτοπούλα», στο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», στον «Συμβολαιογράφο», στον «Γιούγκερμαν». Από τότε τίποτα. Τα τελευταία 32 χρόνια είμαι άνεργος από την τηλεόραση. Εκανα ένα επεισόδιο μόνο με τον Μανουσάκη με τεράστια επιτυχία. Θυμάμαι εκείνη την ημέρα μιλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην τηλεόραση. Χτύπησε 22% κι εμείς 32%! Εκτοτε ο κύριος Μανουσάκης φοβήθηκε μην του φάω την αίγλη και δεν με ξανακάλεσε. Αν και τον παρακάλεσα πολλές φορές...

- Επιστρέφεις στον κινηματογράφο. Σε μια ταινία του Ομηρου Ευστρατιάδη, συνέχεια του «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» που έσπασε ταμεία.
Συνολικά έχω κάνει δώδεκα ταινίες προσωπικές ως πρωταγωνιστής. Στη χρυσή εποχή του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου και το λέω με περηφάνια. Αυτοί που ανέβασαν τότε τον ελληνικό κινηματογράφο με εκατομμύρια εισιτήρια στα ταμεία ήταν ο Δαλιανίδης και ο Ομηρος Ευστρατιάδης.

- Με δώδεκα ταινίες μόνο δικαιολογείται να μην έχεις σπίτι...

Το χρήμα δεν το είχα ποτέ σε υπόληψη. Αυτά που βγάζω μου φτάνουν να ζω ευπρεπώς, να είμαι αξιοπρεπής, να κινούμαι διακριτικά και χωρίς να δημιουργώ προβλήματα. Η νέα ταινία ακούει στον τίτλο «Ρόδα είναι και γυρίζει» και είναι παραγωγή του Ομηρου. Οπως καταλαβαίνεις, έχει μεταφορική έννοια... Θα υποδύομαι έναν λυκειάρχη. Ξανάρχεται η χρυσή εποχή του κινηματογράφου!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved