Αντώνης Φραγκάκης: «Ευτυχία για μένα είναι η διαύγεια και η ειρήνη»
Showbiz

Αντώνης Φραγκάκης: «Ευτυχία για μένα είναι η διαύγεια και η ειρήνη»

Ο Αντώνης Φραγκάκης με αφορμή την θεατρική παράσταση «Τελευταίο ψέμα» που πρωταγωνιστεί μιλάει για τις δικές του αλήθειες και τα ψέματα που βιώνουμε καθημερινά. 

Ποιο είναι «Το τελευταίο ψέμα» στις ζωές μας, στην πολιτική, σαν χώρα;

«Δεν έχω τις γνώσεις, την ειδίκευση ή τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να κρίνω τι κάνουμε σαν χώρα ή σαν λαός. Με δυσκολία και αγώνα προσπαθώ να διακρίνω τις δικές μου ψευδαισθήσεις και να βρω τη δική μου αλήθεια. Έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι είναι μια μοναχική προσπάθεια. Μπορεί να ζούμε σ’ ένα συνολικό ψέμα, δεν ξέρω αν αυτό ισχύει για μια συνολική αλήθεια. Μπορώ μόνο να πω αυτό που ακούω και διαβάζω. Είναι μια φράση που λέει η μητέρα της ηρωίδας, «είμαστε αθώες». Και όπως ξέρουμε η Ελληνίδα μητέρα έχει πάντα δίκιο»

Μπορεί κάποιος να πετύχει χωρίς να κάνει ηθικές εκπτώσεις;

«Η επιτυχία ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα. Άλλος θέλει πτυχία, άλλος χρήματα και άλλος έρωτες. Σε κάθε περίπτωση ένας ηθικός κώδικας μου φαίνεται απαραίτητος. Αυτός όμως δεν συντάσσεται από τη μια μέρα στην άλλη και η εφαρμογή του δύσκολα θα είναι ολοκληρωτική. Αυτοί που το καταφέρνουν, αγιάζουν»

Η πολιτική χρειάζεται να είναι αλληλένδετη με το ψέμα;

«Η άσκηση της πολιτικής αποτελεί τέχνη και επιστήμη που αφορά σε παραγωγή ιδεών και στον τρόπο εφαρμογής τους σε ανθρώπινα και κοινωνικά ζητήματα», όπως αναφέρεται στη Wikipedia. Δεν βλέπω πού χωράει το ψέμα σ’ αυτή την ιστορία»

Τι αποτελεί ευτυχία για εσάς και πώς την κυνηγάτε;

«Ευτυχία για μένα είναι η διαύγεια και η ειρήνη. Κυνηγώ και τα δύο πολεμώντας» είπε στο Έθνος της Κυριακής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved