Μαριάννα Τόλη: «Ταυτίζομαι με τα παιδιά, μου αρέσει η αγνότητα τους»
Showbiz

Μαριάννα Τόλη: «Ταυτίζομαι με τα παιδιά, μου αρέσει η αγνότητα τους»

Η Μαριάννα Τόλη σε συνέντευξή της μίλησε για το παιδικό θέατρο και την ενασχόλησή της τα τελευταία χρόνια.

Βρίσκεστε επί σειρά ετών στις Θεατρικές επάλξεις

Πολλά χρόνια, ναι, όπως επίσης στο παιδικό θέατρο, από το 2001 που πήγα στο Εθνικό θέατρο.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείστε αποκλειστικά με το παιδικό θέατρο.

Ταυτίζομαι με τα παιδιά, μου αρέσει η αγνότητα τους. Με γυρίζει σε παραδεισένια μέρη, εκεί που κάποτε ζούσαμε με ενθουσιασμό χωρίς να είμαστε μπλαζέ και αδιάφοροι. Επίσης, γνωρίζω και αγαπώ το μιούζικαλ, που έχει μεγάλη απήχηση στα παιδιά. Κάθε παράσταση θα έπρεπε να έχει χρώματα, μουσική και χορό, για να διευρύνεται η φαντασία τους, να μπορούν να ταξιδεύουν και να ονειρεύονται. Οι παιδικές παραστάσεις που είναι μίνιμαλ δεν είναι πάντα ότι καλύτερο. Ο άνθρωπος σαν φύση δεν είναι μίνιμαλ ακόμα. Πόσο μάλλον τα παιδιά.

Αυτό τον καιρό έχετε ανεβάσει το παραμύθι «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Είμαστε στο θέατρο «Βασιλάκου», είναι μια υπερπαραγωγή, είναι θαυμάσιο έργο, δύσκολο για τα παιδιά, αλλά η παράσταση γίνεται κατανοητή από όλους και σε πολλά επίπεδα. Έτσι, μεγάλοι και παιδιά συγκινούνται. Το έργο πραγματεύεται γεγονότα μεταφυσικά και το παράξενο είναι πως τα παιδιά χειροκροτούν σε πολύ πιο σημαντικές στιγμές απ' ό,τι οι μεγάλοι. Η ίδια έχω μια ιδιαίτερη αισθητική και προσπαθώ τα έργα που σκηνοθετώ να έχουν υψηλή ποιότητα. Έχω άποψη για τα χορευτικά, τη μουσική και όλα όσα αφορούν το έργο, ώστε μπορεί κανείς να πει πως έχω μια ολιστική εικόνα του τι θέλω να κάνω. Οι ηθοποιοί κοντά μου μοιάζουν ήρεμοι και με εμπιστεύονται, γιατί ξέρουν πως τους δίνεται η δυνατότητα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ο χρόνος παραμονής σας επάνω στη σκηνή είναι ελάχιστος, γιατί;

Στο έργο αυτό δεν υπήρχε κάποιος ρόλος, αλλά είχε μια μικρή σημαντική στιγμή. Κάποια μέρα εμείς οι μεγάλοι πρέπει με γενναιοδωρία κάνω. Να πατήσω στη σκηνή.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved