Πιέρρος Ανδρακάκος: «Υπήρξαν άνθρωποι που ως και ενοχλήθηκαν από καταστάσεις που θίγει η σειρά»
Showbiz

Πιέρρος Ανδρακάκος: «Υπήρξαν άνθρωποι που ως και ενοχλήθηκαν από καταστάσεις που θίγει η σειρά»

O Πιέρρος Ανδρακάκος έχει σκηνοθετήσει την ελληνική «Μοντέρνα οικογένεια», θεωρεί πως η αρχική, η αμερικανική εκδοχή της σειράς («Modern family») ουσιαστικά επανέφερε τον όρο κωμωδία.

«Οι πρώτοι της κύκλοι ήταν θαυμάσιοι, τώρα πια, έπειτα από τόσα χρόνια, δεν έχει την ίδια δύναμη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν καταφέραμε να την περάσουμε στο ευρύ κοινό, υπήρξαν άνθρωποι που ως και ενοχλήθηκαν από καταστάσεις που θίγει η σειρά, όπως π.χ. από τη σχέση του γκέι ζευγαριού που μεγαλώνει ένα παιδί. Μια άλλη, ακόμη πιο τολμηρή κωμική σειρά που μου αρέσει είναι το "Girls" της Λένα Ντάνχαμ. Και αυτή πάει την κωμωδία μπροστά, με την Ντάνχαμ να στρέφει την πλάτη στα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς και να ερμηνεύει μια κοπέλα παχουλή, ατσούμπαλη που δεν φοβάται να γδυθεί βγάζοντας στη φόρα τις ατέλειες του σώματός της. Έχει μερικά τέτοια στοιχεία η Έλλη του "Ταμάμ". Μια τέτοια σειρά λείπει από την Ελλάδα, και θα ήθελα πολύ να την κάνω!».

Ποιο, αλήθεια, είναι το μυστικό επιτυχημένων παραγωγών όπως αυτές; «Η μαγική λέξη είναι η λέξη empathy, η ενσυναίσθηση, το να χτίζεις ήρωες που τα κίνητρά τους και οι συμπεριφορές τους να γίνονται κατανοητά, που η γλώσσα του σώματος, ο τρόπος που αντιδρούν, και όχι μόνο αυτά που λένε, να συμβάλλουν στη συναισθηματική ταύτιση ήρωα και θεατή».

Δηλώνει ικανοποιημένος που η σειρά τελειώνει, «καθώς είναι η κατάλληλη στιγμή». Όπως ικανοποιημένος είναι και από τις θεαματικότητες ,«οι οποίες είχαν βεβαίως τα πάνω και τα κάτω τους, όπως συμβαίνει συχνά με σειρές που παίζονται τόσον καιρό». Οι μετρήσεις τον απασχολούν αλλά δεν τον τρομάζουν αφού «ο επαγγελματίας πάντα την ίδια δουλειά θα κάνει είτε με 10% είτε με 60% θεαματικότητα. Πάντα θα προσπαθεί για το καλύτερο, ακολουθώντας το ένστικτό του. Ξέρω πως τα νούμερα μπορεί να σε μπλοκάρουν, δεν πρέπει όμως να το επιτρέψεις. Όμως, να το πούμε και αυτό, επειδή υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα αρκετοί θεατές που βλέπουν τα σίριαλ online, όποτε θέλουν, και όχι την ώρα που προβάλλονται, θα πρέπει να γίνονται μετρήσεις και στο Internet, και τα αποτελέσματα να βγαίνουν συνδυαστικά, για να είμαστε σωστοί», δήλωσε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved