Γιάννης Σμαραγδής: «Ο Παπασπηλιόπουλος ενσάρκωσε τον Καζαντζάκη με ιδιοφυή τρόπο»
Showbiz

Γιάννης Σμαραγδής: «Ο Παπασπηλιόπουλος ενσάρκωσε τον Καζαντζάκη με ιδιοφυή τρόπο»

Για την μεγαλύτερη δυσκολία της ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης» αλλά και πώς έγινε η επιλογή του κεντρικού ρόλου, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γιάννης Σμαραγδής.

Ποια ήταν η μεγάλη δυσκολία αυτής της ταινίας;
«Η μεγαλύτερη δυσκολία της ταινίας και η μοναδική ίσως, είναι τα χρήματα. Σε όλη μου τη ζωή ήμουνα «επαίτης της αγάπης» αναζητώντας χρήματα για να ολοκληρωθούν οι ταινίες μου, αλλά τούτη τη φορά ήτανε ένα μεγάλο βάσανο να βρεθούν τα χρήματα που χρειαζόταν για να γίνει αυτή η ταινία. Ευτυχώς που υπήρξαν καλοί Κρητικοί, που χωρίς τη βοήθεια τους ποτέ δεν θα τελείωνε. Ο ευλογημένος, γενναιόδωρος και μεγάλης καλοσύνης Κρητικός Θόδωρος Βασιλάκης , ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ευφυής τραπεζίτης και σπουδαίος Κρητικός, αλλά και πολλοί-πολλοί άλλοι...».

Η επιλογή για τον κεντρικό ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη πως έγινε;
«Θέλω να σας πω ότι η ταινία η ίδια διαλέγει τους ηθοποιούς, όχι εγώ. Το λέω αυτό γιατί για την κεντρική ηλικία από την πρώτη στιγμή ειπώθηκε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Αυτό δεν άλλαξε ποτέ. Φαίνεται ότι ο κύριος Καζαντζάκης δεν είχε αντίρρηση για αυτό το πρόσωπο. Αυτή η επιλογή είναι νομίζω ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στην ταινία. Γιατί ο Παπασπηλιόπουλος ενσάρκωσε τον Καζαντζάκη με τέτοιο ιδιοφυή τρόπο, που δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούν την ενσάρκωση του Καζαντζάκη. Και ήταν τύχη επίσης της ταινίας που τη γυναίκα του, Ελένη, την υποδύεται με εκπληκτικό τρόπο η Μαρίνα Καλογήρου», λέει στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved