Γιάννης Κότσιρας: «Δεν υπάρχει πολιτικός στην Ελλάδα που να μη μας κορόιδεψε»

Γιάννης Κότσιρας: «Δεν υπάρχει πολιτικός στην Ελλάδα που να μη μας κορόιδεψε»

Ο τίτλος του νέου άλμπουμ του Γιάννης Κότσιρας αναφέρεται σ' έναν «Ψεύτη καιρό». Εκείνος ως πολίτης, νιώθει πως του έχουν πει ψέματα, τον έχουν γελάσει;

«Σαφέστατα. Νιώθω γελασμένος απ' όλα τα πολιτικά κόμματα και απ' όλα τα οράματα που έπλασαν. Και εννοώ ίο συνολικό όραμα τικ ενωμένης Ευρώπης, που ξεκίνησε από το 1981, το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν μια τεράστια πλάνη και έχει φθάσει σήμερα στο σημείο να είναι ένα προτεκτοράτο της Γερμανίας με μία οικονομική πολιτική την οποία όλοι εμείς πληρώνουμε πολύ ακριβά. Προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει πολιτικός στην Ελλάδα που να μη μας κορόιδεψε» τόνισε στο Έθνος.

-Απέναντι σε όλη αυτή την προσχεδιασμένη πορεία ο απλός κόσμος έχει περιθώρια αντίδρασης;

«Περιθώρια αντίδρασης υπάρχουν μόνο αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Ζούμε μέσα στον φόβο, στο σοκ και το δέος. Οταν σταματήσουμε να είμαστε τρομολάγνοι, ευρωπαιολάγνοι και ευρωλάγνοι, ίσως τότε καταφέρουμε να τα δούμε όλα με άλλο μάτι και να πορευτούμε με στόχο το καλό της δικής μας χώρας.»

-Εσάς δεν σας δημιουργεί ανησυχία η ιδέα μιας Ελλάδας εκτός Ευρώπης;

«Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει κανείς για να μου πει τι θα συμβεί αν μείνουμε στην Ευρώπη. Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει πειστικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη, εγώ ευχαρίστως να το ξανασκεφτώ και να αλλάξω γνώμη.»