Showbiz

Κωνσταντινίδης: «Το προτιμώ από τη σφραγίδα του «σοβαρού» δημοσιογράφου…»

Πρόσφατα ο Στεφανος Κωνσταντινίδης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, υπό την αιγίδα του υπ. Παιδείας και της Ένωσης Δημοσιογράφων Ευρωπαϊκού Τύπου. Πώς ένιωσε;

«Με βράβευσε το Κέντρο Επιστημών και Τεχνών για τη δημοσιογραφική αποστολή που έκανα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και τη συνέντευξη μου με τον πρόεδρο Ασαντ. Το βραβείο το αφιερώνω σε έναν εξαιρετικό συνάδελφο που έφυγε τόσο νέος από τη ζωή, στον Γιώργο Γεωργιάδη. Είμαι ο πρώτος Έλληνας που συνάντησε και κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον Ασαντ on camera μετά το 201 0 που ξεκίνησε το Συριακό. Η συνέντευξη έπαιξε σε όλα τα διεθνή Μέσα. Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο Ασαντ μου αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που οι «αντάρτες» του συριακού καθεστώτος παραδώσουν τα όπλα, θα δοθεί γενική αμνηστία, αλλά για τη θανατική ποινή θα αποφασίσουν τα δικαστήρια της Συρίας, στα οποία η θανατική ποινή είναι νόμος του κράσους» τόνισε στην Real.

- Γιατί στην Ελλάδα δεν δόθηκε η δέουσα σημασία στη δημοσιογραφική επιτυχία σου;

«Οταν φέρεις τη «σφραγίδα» του lifestyle δημοσιογράφου, κάνοντας σχόλιο, μέχρι και κουτσομπολιό κάποιες φορές, είναι δύσκολο να σε αποδεχτεί ένα κλειστό λόμπι δημοσιογράφων που θεωρούν ότι κάνουν κάτι πιο σπουδαίο από εσένα. Υπήρξε μια μεγάλη ιστοσελίδα διεθνούς κύρους, με παράρτημα στην Ελλάδα που προθυμοποιήθηκε να αγοράσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη, με δεδομένο ότι δεν θα παίξουν δικές μου ερωτήσεις στα φανερά. Φυσικά εγώ αρνήθηκα, παραβλέποντας το καλό χρηματικό ποσό που μου πρόσφεραν. Από την άλλη, θεωρώ ότι είναι πιο τίμιο να κάνεις ψυχαγωγία από το να κάνεις «σοβαρό» πολιτικό ρεπορτάζ και ουσιαστικά να μην μπορείς να εκφράσεις όλη την αλήθεια επειδή σ' το απαγορεύει ο όμιλος στον οποίο ανήκεις, λόγω συμφερόντων. Το προτιμώ από τη σφραγίδα του «σοβαρού» δημοσιογράφου, που είναι κατευθυνόμενος»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved