Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Αυτός είναι ο λόγος που απουσιάζει από το θέατρο
Showbiz

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Αυτός είναι ο λόγος που απουσιάζει από το θέατρο

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος απουσιάζει από το θέατρο δυο χρόνια. 

Έπειτα από δύο χρόνια εκτός θεάτρου, επιστρέφετε στη σκηνή. Σας έλειψε;

«Δεν δικαιούμαι και εγώ να λείψω λίγο από το θέατρο; Όχι, δεν μου έλειψε ιδιαίτερα. Είχα κι άλλα πράγματα να κάνω, όχι καλλιτεχνικά, αλλά γύρω από το θέατρο. Γράφω. Όλο και κάτι γράφω, πάντα γύρω από τη δουλειά μου. Αλλά δεν είμαι έτοιμος προς το παρόν να πω κάτι παραπάνω».

Ωστόσο, επειδή είδατε πολλές παραστάσεις όλον αυτόν τον καιρό, πώς σας φάνηκε το τοπίο;

«Δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Υπάρχει η ίδια αγωνία στους ηθοποιούς, στις παραγωγές. Υπάρχουν αστοχίες, πόζα, άφθονη πόζα. Μου θυμίζει το "λάδι - λάδι και τηγανίτα τίποτα". Όπως υπάρχουν και πολύ ωραίοι καινούργιοι συνάδελφοι. Αυτό είναι το αισιόδοξο».

Σας προβληματίζει ο μεγάλος αριθμός ομάδων και παραστάσεων;

«Μα, δεν είναι καινούργιο. Απλώς αυτή την εποχή, που το ταμείο δεν πληρώνει, όπως παλιά, τι να κάνει κι ο ηθοποιός; Για να κάνει δέκα παραστάσεις, δουλεύει δύο μήνες τζάμπα στο σπίτι. Είναι μια άσκηση βέβαια, αλλά χωρίς αμοιβή. Είναι φοβερό να δουλεύεις και να μην αμείβεσαι, γενικώς. Από την άλλη, ο ηθοποιός έχει ανάγκη να παρουσιάζεται και να παρουσιάζει τη δουλειά του, οπότε, δυστυχώς, γίνεται λίγο αντικείμενο εκμετάλλευσης. Αναφέρομαι κυρίως στους νεότερους, που θέλουν να δείξουν το πρόσωπό τους, το ταλέντο τους. Πώς αλλιώς θα τους γνωρίσουμε;».

Δυσκόλεψαν δηλαδή τα πράγματα στο θέατρο;

«Στο θέατρο; Μα, η ζωή είναι δύσκολη από τη φύση της, και τώρα είναι ακόμη πιο δύσκολη με την οικονομική κρίση. Πώς θα μπορούσε το θέατρο να είναι απ' έξω; Το θέατρο είναι ο καθρέφτης της ζωής» εξήγησε ο ηθοποιός στο Καρφί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved