Η ελληνική Dream Team του «Game of Τhrones»
Showbiz

Η ελληνική Dream Team του «Game of Τhrones»

H έβδοµη σεζόν του «Game Οf Τhrones», της σειράς-φαινόµενο που έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς ανά την υφήλιο, αναµένεται να κάνει πρεµιέρα στις 16 Ιουλίου. Και βέβαια από µια τέτοια µεγάλη επιτυχία δεν θα µπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο, το οποίο -όχι µε έναν, αλλά µε έντεκα Έλληνες- κατακλύζει τα επτά βασίλεια του Γουέστερος.

Το πρώτο τρέιλερ κλείνει µε τον βασικό ήρωα Τζον Σνόου να λέει «Μόνο ένας πόλεµος έχει σηµασία. Ο µεγάλος πόλεµος. Και είναι εδώ»... Πριν ακουστούν οι παιάνες του πολέµου, ας γνωρίσουµε τους αντιπροσώπους του ελληνικού στοιχείου που έχουν γοητεύσει το κοινό µε τη δουλειά τους µπροστά αλλά και πίσω από τις κάµερες στις προηγούµενες σεζόν, αλλά και αυτούς που αναµένεται να διεκδικήσουν την προσοχή των απανταχού φαν στα νέα επεισόδια.

Έρως Βλάχος
Ο Έρως Βλάχος είναι Ελληνοβρετανός ηθοποιός, που συµµετείχε σε 4 επεισόδια υποδυόµενος τον Lommy Greenhands. Γεννηµένος στο Λονδίνο το 1995, µε πατέρα από τις Φιλιάτες της Θεσπρωτίας και Βρετανίδα µητέρα, παρά το νεαρόν της ηλικίας του, έχει αρκετές σειρές στο ενεργητικό του. Έχει πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Da Vinci’s Demons», στην ταινία «Αννα Καρένινα» και έγινε γνωστός στην ταινία «Η Νάνι ΜακΦι και ο µεγάλος σαµατάς». Εχει δηλώσει λάτρης της χώρας µας την οποία θα ήθελε να εξερευνήσει περισσότερο. «Επισκέπτοµαι µε δόσεις την Ελλάδα, πετάγοµαι για να δω τους παππούδες µου και τα ξαδέρφια µου, αλλά και για να µαυρίσω λίγο, ώστε να µη δείχνω σαν βαµπίρ όταν θα επισκεφτώ και την υπόλοιπη οικογένεια στην Ελλάδα», έχει αναφέρει σε συνέντευξή του.

Μίλτος Γερολέµου
Ο Ελληνοκύπριος Μίλτος Γερολέµου εντυπωσίασε τους φαν της σειράς ενσαρκώνοντας τον Syrio Forel στη σεζόν 2011-2012. Υποδύθηκε τον χαρισµατικό δάσκαλο-εκπαιδευτή χορού της Αρια Σταρκ, της πρωταγωνίστριας που ξέρει να χειρίζεται πλέον άριστα το σπαθί της, χάρη στα µαθήµατά του, ερµηνεία που του έδωσε το εισιτήριο για την ταινία «Star Wars: The Force Awakens», τις ταινίες «The Danish girl» και «Dark continents». Αν και είναι µόνιµος κάτοικος Λονδίνου, δεν έχει «αποκηρύξει» την ελληνοκυπριακή του ταυτότητα.

Μία Σωτηρίου
Η Ελληνίδα µουσικός Μία Σωτηρίου, που µένει µόνιµα στο Λονδίνο, ενσάρκωσε τη Mirri Maz Duur, τη σκλάβα των Ντοθράκι που ακολουθούσε τον Ντρόγκο. Είχε πείσει την Καλίσι να χρησιµοποιήσει µαγεία για να σώσει τον αγαπηµένο της. Η σκοτεινή αυτή προσωπικότητα, βέβαια, δεν έχει καµία σχέση µε τους ρόλους που έχει υποδυθεί η Σωτηρίου στις ταινίες «Mamma mia» «Secrets & Lies», που έχουν προηγηθεί της σειράς.

Γιώργος Γεωργίου
Αλλος ένας Ελληνοκύπριος που έχει κατακτήσει το Xόλιγουντ είναι ο Γιώργος Γεωργίου. Υποδύθηκε έναν από τους σοφούς του Γιουνκάι. «Λατρεύω να παίζω τον Ράζνταλ στο “Game of Thrones”. Λατρεύω να βλέπω τη σειρά κι έτσι το να συµµετέχω είναι για εµένα ένα όνειρο! Το σενάριο είναι υπέροχο, οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί έξοχοι και οι χώροι των γυρισµάτων εξωτικοί», έχει πει ο ηθοποιός που έπαιζε στη σειρά µέχρι τον περασµένο Απρίλιο. Με καταγωγή από το χωριό ∆άλι της Λάρνακας και γονείς που δεν ήθελαν το µικρότερο από τα τέσσερα παιδιά τους να ασχοληθεί µε την υποκριτική, ο Γιώργος τελείωσε το σχολείο και κυνήγησε το όνειρό του. Εχει πάρει µέρος στο καστ του «Mamma mia», που γυρίστηκε στη Σκόπελο, έχει παίξει σε δύο επεισόδια της πέµπτης σεζόν της δηµοφιλούς αµερικανικής σειράς «Homeland», ενώ έχει υποδυθεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ραδιοφωνικό θεατρικό «A Greek drama» του BBC.

Πίσω από τις κάµερες
Ο Βινς Γεραρδής είναι το δεξί χέρι του συγγραφέα της σειράς Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν και εκτελεστικός παραγωγός του «Game of Thrones». Ξεκίνησε την καριέρα του από την τηλεταινία «Riverworld», ακολούθησαν η ταινία «Jumper» και η σειρά «Flash Forward», ενώ είναι υπεύθυνος για την παραγωγή γνωστών παιχνιδιών της αµερικανικής και ευρωπαϊκής αγοράς.
Ο Θεσσαλονικιός σκηνοθέτης Μιχάλης Χαραλαµπίδης υπήρξε βοηθός παραγωγής στα ειδικά εφέ της έκτης σεζόν. Με καταγωγή από τον Λαγκαδά, ο Μιχάλης παρακολουθούσε µαθήµατα θεάτρου από µικρός. Τον Μάιο του 2014 αποφοίτησε από το Hampshire College, στο οποίο είχε µπει µε υποτροφία, και ξεκίνησε συνεργασία µε τον βραβευµένο µε δύο Οσκαρ σπεσιαλίστα των ειδικών εφέ Ντάγκλας Τράµπουλ.
Την οµάδα των Ελλήνων συµπληρώνουν η Μαριάννα Κυριάκου η οποία ήταν η υπεύθυνη make up artist για τον Dragon στην πέµπτη σεζόν, η digital compositor Φανή Βασιάδη, οι ειδικοί στα οπτικά εφέ Κώστας Ρουσάκης και Γιώργος Μουρουσίδης και η ενδυµατολόγος Μαρσέλ Γιαννακουδάκη, η οποία εντυπωσίασε µε τη δουλειά της στα γυρίσµατα που είχαν πραγµατοποιηθεί στη Μάλτα.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved