Μίνα Αδαμάκη: «Η σχέση με το κοινό δεν σταμάτησε ποτέ, συνέχεια ανανεώνεται»
Showbiz

Μίνα Αδαμάκη: «Η σχέση με το κοινό δεν σταμάτησε ποτέ, συνέχεια ανανεώνεται»

Η Μίνα Αδαμάκηη επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης με τον Εραστή...

«Η σχέση μου με τον Πίντερ είναι παλιά... Μου είναι πολύ οικείος, αντιλαμβάνομαι πώς εκφράζεται και πώς παρουσιάζει τους ήρωες τους, τις σχέσεις, τους ανθρώπους μέσα στις σχέσεις. Στο παρελθόν έχω, επίσης, σκηνοθετήσει την Προδοσία, ενώ έχω κάνει και τη μετάφραση και στην Προδοσία και στον Εραστή...» τόνισε στο Mytv.

-Τον έχετε μελετήσει...

«Η αλήθεια είναι ότι είναι πολυσύνθετος συγγραφέας και άνθρωπος και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να δεις όλες τις πτυχές του. Η γλώσσα του είναι ελλειπτική, γιατί δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους που εκ-φράζονται με έναν λόγο πληθωρικό. Πιστεύει ότι π αλήθεια δεν κρύβεται στον καθαρό λόγο, αλλά στον σπασμένο λόγο και τον αγχωτικό λόγο των ανθρώπων που δεν ξέρουν πώς-να πούνε αυτό που αισθάνονται. ή δεν θέλουν να το πουν ούτε στον εαυτό τους. Ο Πίντερ πιστεύει ότι ο λόγος δεν είναι αποκαλυπτικός, αλλά επικαλυπτικός. Όσα περισσότερα λέμε, τόσα περισσότερα καλύπτουμε. Πίσω από τις λέξεις κρυβόμαστε, οι σιωπές αποκαλύπτουν, και αυτό κάνει και στο έργο του.»

-Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντήσατε σκηνοθετικά στο ανέβασμα του έργου;

«Το πρόβλημα με τον Πίντερ είναι ότι πρέπει να είναι όλα βαθιά ειλικρινά. Επειδή τα πράγματα υπονοούνται και δεν λέγονται ανοιχτά υπάρχει σασπένς, που πρέπει να βγει στην παράσταση για να κρατήσει το κοινό σε εγρήγορση. Δηλαδή,-πρέπει ο ηθοποιός να παίζει στο από κάτω κείμενο αυτό που του συμβαίνει, και όχι αυτό που λέει.»

- Πώς νιώθετε που επιστρέφετε μετά από χρόνια στο Θέατρο Τέχνης;

«Αυτό είναι κάτι που με συγκινεί βαθιά. Και έγινε αναπάντεχα. Κάτι με τραβούσε με τα χρόνια, κάτι ήταν μέσα μου, γιατί εγώ «γεννήθηκα στην Πεζματζόγλου στο υπόγειο του «Ορφέα» (το Θέατρο Τέχνης, δηλαδή) ως ηθοποιός, είναι κάτι που το κουβαλάω, είναι σαν τη σχέση με το πατρικό σπίτι, που πάντα υπάρχει μέσα μου. Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, " επιστρέφω, έπειτα από μία πορεία και πολλές περιπέτειες επιστρέφω εκεί, με τον Πίντερ, που τον σκηνοθετώ.»

-Συναντηθήκατε πρόσφατα και με τις υπόλοιπες δύο Χάριτες που τις έχουμε στην καρδιά μας ως τηλεθεατές...

«Ναι, εντυπωσιάζομαι όταν νέοι άνθρωποι μου λένε ότι τις βλέπουν στο διαδίκτυο ακόμη και σήμερα. Έτσι, η σχέση με το κοινό δεν σταμάτησε ποτέ, συνέχεια ανανεώνεται. Είναι πολύ ωραίο που συναντηθήκαμε ξανά. Βέβαια, δεν διακόπηκε ποτέ η σχέση μας, γιατί πάντα μιλάμε στο τηλέφωνο και διατηρούμε επαφή. Έχει πολύ γούστο, όμως, που ξαναβρεθήκαμε-ως Τρεις Χάριτες...»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved