Βανδή-Νικολαϊδης: Στο αφιέρωμα του Δημήτρη Ψαθά
Showbiz

Βανδή-Νικολαϊδης: Στο αφιέρωμα του Δημήτρη Ψαθά

Τιμητικό αφιέρωμα στον δημοσιογράφο, θεατρικό συγγραφέα και λογοτέχνη Δημήτρη Ψαθά διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ . 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το κορυφαίο ιστορικό χρονικό του τιμώμενου συγγραφέα «Γη του Πόντου», ένα συγκλονιστικό χρονικό της Μικρασιατικής καταστροφής με σπάνια αυτοβιογραφικά στοιχεία που έχει χαρακτηριστεί ως «Η Βίβλος του Ποντιακού Ελληνισμού» από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνο Ι. Δεσποτόπουλο που το προλόγισε το 1993.

Προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και της τέχνης αναφέρθηκαν στο έργο του Δημήτρη Ψαθά και διάβασαν αποσπάσματα κειμένων.

Οι ομιλητές Κώστας Γεωργουσόπουλος και Γιώργος Λεονταρίτης παρουσίασαν το βιβλίο και αναφέρθηκαν στην προσφορά του Δημήτρη Ψαθά στην δημοσιογραφία και στο θέατρο ενώ οι ηθοποιοί Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Κόκλας, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Τάσος Ράμσης διάβασαν αποσπάσματα από τη «Γη του Πόντου» αλλά και από τα θρυλικά χρονογραφήματά του Δημήτρη Ψαθά που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή.

Η Δέσποινα Βανδή ήταν η έκπληξη της βραδιάς καθώς για πρώτη φορά θα συμμετέχει σε παρουσίαση βιβλίου και διάβασε ένα τρυφερό, συγκινητικό απόσπασμα από τις αναμνήσεις του συγγραφέα που περιλαμβάνονται στο πρώτο μέρος της «Γης του Πόντου» μια που και εκείνη αποτελεί ένα γνήσιο παιδί του Πόντου έχοντας τις ίδιες ρίζες με τον συγγραφέα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved