Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά Νίκο Γκάτσο
Showbiz

Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά Νίκο Γκάτσο

Η παράσταση-αφιέρωμα ψυχής με τίτλο «Ο Γκάτσος που αγάπησα» έπειτα από έναν χειμώνα sold out συναυλιών παρουσιάζεται και πάλι για δύο ακόμη βραδιές στην αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Πλατεία Καρύτση.

Την Παρασκευή στις 12 Μαΐου, οπότε και συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή, ο Μανώλης Μητσιάς παρουσιάζει ένα πρόγραμμα στο οποίο θα ερμηνεύσει τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι

Ο ερμηνευτής μιλά στις «Ειδήσεις» για τον Γκάτσο που αγάπησε:

«Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Νίκο Γκάτσο από πολύ κοντά, να πίνω καφέ μαζί του, να γευματίζω και να κουβεντιάζουμε με τις ώρες. Για μένα αυτές είναι αλησμόνητες στιγμές. Ήταν απλός άνθρωπος με σοφές κουβέντες. Εξαιτίας του γνώρισα πολύ σημαντικούς ανθρώπους, όπως ο Ελύτης και ο Χατζηδάκης. Θαύμαζα αυτές τις στιγμές. Είχαμε κάνει ταξίδια ζωής για μένα, εκτός Αθηνών, στο Αγρίνιο, στο Βέλο Κορινθίας, και κατά τη διάρκεια της διαδρομής συζητούσαμε μοναδικά πράγματα. Προσπαθούσα πάντα να πάρω τη γνώμη του, αλλά ποτέ δεν είχε δασκαλίστικο ύφος. Πάντα μου έλεγε μια φράση: "Εσύ ξέρεις". Αυτή τη φράση την κατανόησα μετά στο Ρεμπέτικο: "Μονάχος βρες την άκρη της κλωστής κι αν είσαι τυχερός ξεκίνα πάλι".

Αυτή ήταν η φιλοσοφία του Νίκου Γκάτσου, που είχε έναν μοναδικό τρόπο να σε οδηγήσει στο να βρεις τη δική σου άκρη. Ολα τα τραγούδια που γράψαμε με τον Χατζηδάκι μου θυμίζουν κάτι, γιατί ο Γκάτσος ήταν πάντα παρών στο στούντιο και έλεγε τη γνώμη του. Το κοινό άκουσε όλο τον χειμώνα και θα ακούσει και πάλι τις μεγάλες συναντήσεις με κορυφαίους συνθέτες, αλλά και ανέκδοτους στίχους από την Κ. Καραμπέτη, καθώς και κριτικές που έχουν γράψει για αυτόν άνθρωποι του πνεύματος», λέει μεταξύ άλλων.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved