Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Ως χώρα έχουμε μια μεγάλη δυσκολία οργάνωσης και συνεννόησης»
Showbiz

Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Ως χώρα έχουμε μια μεγάλη δυσκολία οργάνωσης και συνεννόησης»

Η ελληνική μουσική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα εξαγώγιμο «προϊόν» αλλά και ως μέσο προσέλκυσης ξένων επισκεπτών στη χώρα μας; Τι λέει η Ελευθερία Αρβανιτάκη;

«Φυσικά και θα μπορούσε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς όμως η Πολιτεία δεν στήριξε ποτέ τέτοιους στόχους, ακόμη και όταν υπήρχαν οικονομικοί πόροι. Κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την εξαγωγή του πολιτισμού μας. Ως χώρα έχουμε μια μεγάλη δυσκολία οργάνωσης και συνεννόησης, κάτι που δεν συμβαίνει στο εξωτερικό. Αυτό μας πάει πίσω και έτσι χάνονται σημαντικές ευκαιρίες. Δυστυχώς στην Ελλάδα, σε περιόδους κρίσης, το πρώτο πράγμα που χτυπιέται είναι η τέχνη, γιατί θεωρείται είδος πολυτελείας. Οταν δεν υπάρχουν νοσοκομεία και σχολεία, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Ολο αυτό για να καρποφορήσει χρειάζεται οργανωμένη και στοχευμένη πολιτική»

Η βαθιά οικονομική ύφεση των τελευταίων χρόνων τι αντίκτυπο έχει στην καλλιτεχνική δραστηριότητα;
«Τον ίδιο αρνητικό αντίκτυπο που έχει και στους υπόλοιπους τομείς. Οι συνθήκες της δουλειάς μας δεν έχουν πλέον καμία σχέση με το παρελθόν, ούτε στον αριθμό των παραστάσεων, ούτε δισκογραφικά, ούτε βέβαια σε οικονομικό επίπεδο», λέει η ίδια στο Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved