Μαρία Φαραντούρη: «Δεν είμαι άνθρωπος της νοσταλγίας»
Showbiz

Μαρία Φαραντούρη: «Δεν είμαι άνθρωπος της νοσταλγίας»

Η Μαρία Φαραντούρη μιλά για την γνωριμία της με τον Μίκη Θεοδωράκη. Πώς είχε νιώσει;

«Είχα πάει με τον Μανό Λοΐζο και τον Νότη Μαυρουδή στον ΣύΛΛογο Φίλων Μουσικής. Ολοι τότε πολύ νέοι. Εκεί ερχόταν ο Μίκης, γιατί είχαμε χορωδία και κάναμε συναυλίες με τραγούδια του. Με κάλεσε σε πρόβα του στη Λυρική Σκηνή. Αισθάνθηκα γοητευμένη που τον έβλεπα να διευθύνει την ορχήστρα. Μαγεύτηκα, ένιωσα βαθιά συγκίνηση. Ο Μάνος έλεγε ότι η τέχνη πρέπει να σου αποκαλύπτει βαθιά συναισθήματα, Τα υπόλοιπα είναι εκτόνωση, διασκέδαση. Τοτε άρχισαν όλα. Ο Μίκης ως μεγάλος καλλιτέχνης, εξέφρασε το. συλλογικό ασυνείδητο υπήρξε καθοριστικός για μια ολόκληρη εποχή. Επίσης έχει γράψει φοβερά έργο. Ερωτικά, ορχηστρικά, που μοιάζουν με κλασική μουσική, απίστευτα, που ίσως ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει» τόνισε στην Real.

-Νοσταλγείτε εκείνη την εποχή;

«Την κουβαλάω, αλλά δεν είμαι άνθρωπος της νοσταλγίας. Ζω για το παρόν και το μέλλον. Δεν επαναλαμβάνομαι, ψάχνω πολύ, ακούω πολλές ώρες μουσική, αναζητάω καινούργια πράγματα, θέλω να ανακαλύπτω και να βοηθάω, όσο μπορώ, νέους καλλιτέχνες.»

- Έχετε καταλήξει πού οφείλεται η μεγάλη σας διάρκεια στη μουσική;

«Ημουν πάντα προσγειωμένη και νομίζω αυτό βοήθησε. Δεν λέω ποτέ «κάνω καριέρα», μιλάω πάντα για πορεία. Αν ξεκινούσα σήμερα, σίγουρα δεν θα είχα την ίδια διαδρομή. Υπήρξα τυχερή, γιατί συναντήθηκα με μεγάλες προσωπικότητες που με διαμόρφωσαν. Δούλεψα σκληρά μεν, αλλά βρέθηκα σε μοναδική και ευλογημένη συγκυρία. Τότε τον κόσμο και τον χώρο τον ενδιέφεραν οι φωνές σήμερα ζούμε την εποχή της εικόνας. 73 Αλλο... χρήσιμο χαρακτηριστικό σας Η περιέργεια και ότι αισθάνομαι πάντα μαθήτρια. Αυτό δεν με αφήνει να επαναπαύομαι στα κεκτημένα. Με κινητοποιεί να ψάχνω διαρκώς.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved