Φοίβος Δεληβοριάς: Όλα όσα θα δούμε στην «Ταράτσα του Φοίβου»
Showbiz

Φοίβος Δεληβοριάς: Όλα όσα θα δούμε στην «Ταράτσα του Φοίβου»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μας ταξιδεύει σε μια άλλη Αθήνα με έναν διαφορετικό τρόπο διασκέδασης βγαλμένη από παραμύθι. 

Τι θα δούμε στην «Ταράτσα» τον Φοίβου;

«Θα δείτε ένα μέρος το οποίο είναι φτιαγμένο από τα υλικά ενός ονείρου. Ένα μέρος που δεν έχει καμία σχέση με την αθηναϊκή πραγματικότητα, ούτε εκείνη που υπήρξε παλιότερα, αλλά ούτε αυτή που υπάρχει γύρω μας. Σαν να ονειρευόμουν, όταν διάβαζα τις σελίδες με τα θεάματα, ένα μέρος όπου το μπαρ θα είναι κατακόκκινο, με θαλασσί πλακάκι από κάτω. Το πάτωμα θα. έχει πλάκες από κάποιο παλιό σπίτι. Οι καρέκλες θα είναι σαν αυτές που έχει ο κινηματογράφος «Θησείο» και τα τραπεζάκια αντίστοιχα. Θα μπορείς να δεις την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, το Αστεροσκοπείο έως τη θάλασσα. Αυτό το μέρος θα μπορούσε να είναι η Δευτέρα Παρουσία για εμένα, ο Παράδεισος»

Ήταν δύσκολη η υλοποίηση της ιδέας;

«Ήταν, όπως κάθε ιδέα, φτιαγμένη από υλικά του μέσα μας. Είναι κανονικός τοκετός και πρέπει να δουλέψουν και πολλοί άνθρωποι σε τεχνικό επίπεδο -μάστορες, ηλεκτρολόγοι, ηχολήπτες και ζωγράφοι, αλλά και ένα δυνατό καλλιτεχνικό δυναμικό, για να γίνει. Άνθρωποι που τους ψάχνεις σιγά-σιγά σε θέατρα και έχουν θέση στον δικό σου παράδεισο. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησα με τη Ναιάσσα Μποφίλιου και τον Θανάση Αλευρά, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν στην «Ταράτσα» η Δήμητρα Γαλάνη και ο Άγγελος Παπαδημητρίου. Η Δήμητρα μπορεί να τραγουδήσει από το «Γλυκιά μαράτα» μέχρι το δικό μου «Κάθε Σεπτέμβρη» και ο Άγγελος, με όλο το χιούμορ και τη λεπτότητα που τον διακρίνουν, είναι πραγματικά κάποιος που προσγειώθηκε από τον κόσμο του παλιού βαριετέ. Η «Ταράτσα» θα λειτουργεί ακριβώς σαν αποκούμπι για τέτοιους ανθρώπους»

Δυσκολεύτηκες στην επιλογή των καλεσμένων;

«Καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα. Ήταν πολύ λίγα τα ονόματα που χωρούσαν, για αυτό είμαι πολύ αισιόδοξος για του χρόνου. Όταν ένα όνειρο έχει στέρεα υλικά μέσα σου, ξέρεις ότι θα παλέψεις πολύ για να το κρατήσεις. Μίλησα με τόσους ανθρώπους και δεν άκουσα ούτε ένα «όχι». Ακόμα και αυτοί που νόμιζα ότι ήταν δύσκολοι και αριστοκράτες, όπως η Αλεξίου, η Τσανακλίδου, ο Σαββόπουλος, δεν μου αρνήθηκαν»

Αν ζούσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, θα είχε θέση στο βαριετέ;

«Φυσικά. Στο πρώτο σχεδίασμα ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που είχα σκεφτεί. Θα του ζητούσα να κάνει ία τρία ωραιότερα του νούμερα. Από τους πρόσφατους εκλιπόντες θα ταίριαζε πολύ και σ Στάθης Ψάλτης και το νούμερο του Μποστ, που έκανε υπέροχα» εξήγησε στα Παραπολιτικά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved