Καρύδη-Αθερίδης: Έχουν πει ψέματα;
Showbiz

Καρύδη-Αθερίδης: Έχουν πει ψέματα;

Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησαν για το ψέμα και αποκάλυψαν τι ρόλο έχει παίξει στη ζωή τους. 

Χρησιμοποιείτε το ψέμα στη ζωή σας;

Σμαράγδα Καρύδη: Φυσικά, αλλά όχι κατά κόρον. Γενικά δεν το θέλω γιατί σε βάζει σε μπελάδες και μετά κάνει τα πράγματα χειρότερα. Πρέπει να πεις ένα άλλο ψέμα για να καλύψεις το πρώτο και γενικά δεν είναι ωραία η ζωή. Είναι καλύτερα να ξεκαθαρίζεις τα πράγματα από την αρχή. Ωστόσο, φυσικά και έχω πει ψέματα. Δεν έχω ψεύτικες σχέσεις όμως, δεν στηρίζομαι εκεί για να χτίσω κάτι. Τώρα τα κατά συνθήκη ψεύδη τα χρησιμοποιούμε για συγκεκριμένους λόγους, όπως για να είμαστε ευγενείς. Δεν μπορείς να λες ό,τι παντόφλα σου έρχεται στο μυαλό»

Θοδωρής Αθερίδης: Η ηθική απέναντι στο ψέμα είναι λίγο υποκριτική. Την άποψη ότι η αλήθεια είναι το θετικό σκέλος και το ψέμα το αρνητικό εγώ δεν τη δέχομαι υπό την έννοια ότι από τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να επιλέγει μεταξύ αλήθειας και ψέματος για το τι θα πει και πώς θα φερθεί, πιστεύω ότι θα κάνει αυτό ακριβώς που τον βολεύει, άρα αυτό που τον συμφέρει. Ψέμα δεν υπάρχει μόνο στη γλώσσα, υπάρχει και στη φύση. Ο χαμαιλέοντας είναι ένας ψεύτης, η σουπιά είναι μια ψεύτρα. Η ίδια η φύση δίνει τη δυνατότητα σε όντα να αλλάζουν και να ξεγελούν τους γύρω τους»

Πως αντιδράτε στο ψέμα;

Θοδωρής Αθερίδης: «Εξαρτάται. Αυτό έχω ανακαλύψει από μόνος μου γιατί εγώ το συλλαμβάνω ως εγκληματολόγος, χωρίς να το έχει παραδεχτεί ο άλλθ5, μπορεί να εκνευριστώ. Αν μου το εκμυστηρευτεί, συγκινούμαι και τον συγχωρώ» δήλωσαν στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved