Κωστής Μαραβέγιας: «Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος μου έδειξε το δρόμο»
Showbiz

Κωστής Μαραβέγιας: «Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος μου έδειξε το δρόμο»

Για τον άνθρωπο που έπαιξε καθοριστική σημασία στην μουσική του πορεία αλλά και τι είναι αυτό που πιστεύει πως διαφοροποιεί τη μουσική του, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Kωστής Μαραβέγιας.

«Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος μου έδειξε το δρόμο. Όταν έπαιζα με την Ορχήστρα του δρόμου έψαχνα εταιρεία για να κάνω δίσκο και δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα. Ο Καλαντζόπουλος ήταν αυτός που πίστεψε πιο πολύ σε μένα και κάναμε τον δίσκο. Είχα 30 τραγούδια και ενώ οι άλλες εταιρείες δεν ήθελαν τραγούδια σαν το "Δεν ζητάω πολλά" εκείνος με είχε καταλάβει καλά και διάλεξε ακριβώς αυτά»

Τι διαφορετικό έχει η μουσική του;

«Υπάρχει έντονη μελωδικότητα, κάτι που είχε χαθεί για κάποια χρόνια. Ήταν αποκορύφωμα προφανώς ο Χατζιδάκις και το έντεχνο που ακολούθησε, αλλά νομίζω επέμεινε πιο πολύ στην εναρμόνιση παρά στην κινητικότητα της μελωδίας. Σε κάποιους συνειρμικά θυμίζει ρετρό. Και αυτό γιατί όλη η σχολή του μπελκάντο, που ήρθε από τον Πουτσίνι στην Ιταλία και τα Επτάνησα και μετά στο δικό μας ωραίο ελαφρό τραγούδι είχε ακριβώς αυτή την έντονη μελωδική κίνηση η οποία με τον καιρό συρρικνώθηκε. Εγώ έκανα αυτό που μου ταίριαζε περισσότερο, ίσως λόγω καταγωγής και των ακουσμάτων που έχω», λέει ο ίδιος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved