Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Κάποιοι θεωρούσαν ότι οι Άγαμοι θύται θα ήταν ένα πυροτέχνημα»
Showbiz

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Κάποιοι θεωρούσαν ότι οι Άγαμοι θύται θα ήταν ένα πυροτέχνημα»

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης σε συνέντευξή του μίλησε για τους «Άγαμους θύταις» και τη σάτιρα που ασκούν.

Έχετε δεχτεί διαμαρτυρίες για παραστάσεις σας;

Όχι, ποτέ. Κάποιοι με κατηγορούν γι’αυτό και λένε ότι είμαι διπλωμάτης και ότι δεν θέλω να θίξω κανέναν. Τους απαντώ ότι δεν μου αρέσει η επιθετική σάτιρα, ούτε οι καταγγελίες, ούτε το κούνημα του δαχτύλου, ούτε το προσβλητικό χιούμορ σε σημείο που ο άλλος θα πονέσει. Μου αρέσει η δημόσια ειρωνεία, ένα σχόλιο που θα πειράζει κάποιον, αλλά δεν θα έχει το περιθώριο να σου κάνει και μήνυση. Είναι θέμα πιο κομψής διατύπωση. Ίσως να είναι και θέμα αισθητικής. Άλλωστε όταν κάνεις κριτική αφ’υψηλού είναι σαν να βγάζεις τον εαυτό σου απέξω. Ε, εμείς αυτοσαρκαζόμαστε και λίγο.

Το χιούμορ είναι διέξοδος ή δείγμα ευφυΐας;

Είναι θεώρηση των πραγμάτων, στάση ζωής, ισορροπία. Έτσι γίνεσαι πιο ψύχραιμος παρατηρητής και όχι εμπαθής. Ενδεχομένως πιο διαισθητικοί και πιο σοφοί. Αυτή η μάταιη ζωή έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

Είκοσι πέντε χρόνια Άγαμοι Θύται: τι πιστεύετε ότι σκέφτεται πλέον ο κόσμος όταν ακούει το. όνομα σας;

Κάποιοι στην αρχή μας είδαν ως περιστασιακούς, ως πυροτέχνημα. Έλεγαν ότι βρήκαμε ένα όνομα απλά για να προκαλέσουμε. Η συνεχεία έδειξε άλλα... Δεν είμαστε αυτό. Ελπίζω να μην σκέπτονται, απλά να έχουν στο μυαλό τους μια εικόνα που να τους προκαλεί ένα χαμόγελο, και μια τρυφερότητα. Εκείνοι που μας έχουν δει θα ήθελα απλώς να έλεγαν: «θα ήθελα να τους ξαναδώ».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved