Κώστας Φραγκολιάς: «Ήθελα πολύ να παίξω σε τραγωδία»
Showbiz

Κώστας Φραγκολιάς: «Ήθελα πολύ να παίξω σε τραγωδία»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αυτό το καλοκαίρι παίζει σε τραγωδία στο θέατρο και αναφέρθηκε στον ρόλο του.

Φέτος παίζετε στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή. Πείτε μου δυο λόγια για το έργο, έτσι όπως εσείς το βιώνετε...

Η Ηλέκτρα είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Σοφοκλή. Οι αντιθέσεις και η διακύμανση των συναισθημάτων ακόμη και σε αυτό που εισπράττουν οι θεατές εναλλάσσονται, υπάρχει μία αντίφαση. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο παλάτι των Ατρειδών. Υπάρχει η αντιπαράθεση της μητέρας με τα παιδιά... Ο καθένας από αυτούς έχει το δίκιο του, το οποίο διεκδικεί...

Ποιος είναι ο ρόλος σας στο έργο;

Υποδύομαι και τον Ορέστη και τον παιδαγωγό και φίλο του Πυλάδη.

Ποιος από τους δύο ρόλους είναι μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς;

Ο Πυλάδης είναι ένας άνθρωπος που στηρίζει τον Ορέστη, αλλά από εκεί και πέρα δεν έχει έντονη ενεργό δράση. Η διανομή στην παράσταση που ανεβάζουμε είναι διπλή. Μοιράζομαι τον ρόλο με τον Γιάννη Αϊβάζη, που υποδύεται τον Ορέστη, και όταν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν το επιτρέπουν, τότε τον αντικαθιστώ στον ρόλο του Ορέστη. Σίγουρα ο ρόλος του Ορέστη έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί είναι ένας χαρακτήρας που έχει εσωτερικές συγκρούσεις, αλλά και συγκρούσεις με το περιβάλλον του.

Η Ηλέκτρα του Σοφοκλή επικεντρώνεται κυρίως στην εκδίκηση. Η εκδίκηση, σύμφωνα με το κείμενο, αποδίδει το δίκαιο...

Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο... Και η Κλυταιμνήστρα, σύμφωνα με το ιστορικό που αναφέρει, έχει τα δίκια της...

Σε κάποιο σημείο του έργου, όμως, δίνεται ο κεντρικός άξονας της δράσης... Λένε αίμα στο αίμα . Μήπως μ' αυτό τον τρόπο διαιωνίζεται η βία;

Δεν το βλέπω από αυτή την οπτική... Οι καταστάσεις σε αναγκάζουν να κάνεις ακρότητες. Το πρώτο φονικό που γίνεται, η θυσία της Ιφιγένειας, είναι κατόπιν εντολής του θεού. Όταν επιστρέφει ο Αγαμέμνονας, έπειτα από 10 χρόνια, έχοντας θυσιάσει την κόρη του και έχοντας και ερωμένη, είναι λογικό η Κλυταιμνήστρα να φτάνει στα όριά της και να διαπράττει έγκλημα. Έχει, λοιπόν, να κάνει με τις καταστάσεις η δράση.

Γιατί επιλέξατε φέτος να παίξετε σε τραγωδία;

Ήταν κάτι που ήθελα πολύ να κάνω. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω παρακολουθήσει πολλά έργα των αρχαίων Ελλήνων δραματουργών και πραγματικά με μάγευαν. Όταν λοιπόν μου έγινε η πρόταση από την κυρία Βιδάλη, δέχθηκα αμέσως, γιατί ήθελα πολύ να μπω σε αυτή τη μαγεία και πάντα μου άρεσαν οι αρχαίες τραγωδίες.

Πηγή:mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved