Showbiz

Βίβιαν Κοντομάρη: «Το παιδικό κοινό είναι απλά απαιτητικό»

Το παιδικό θέατρο έχει ιδιαιτερότητα, καθώς δεν στοχεύει μόνο στην ψυχαγωγία, αλλά έχει και παιδαγωγικούς στόχους... Πώς η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί η Βίβιαν Κοντομαρη πετυχαίνει τους στόχους της;

«Ο κεντρικός ήρωας της παράστασης, ο Τιμόθεος, τον οποίο υποδύεται ο Μελέτης, ταξιδεύει στον χωρόχρονο για να βρει το χαμένο πετράδι της γνώσης. Στη διάρκεια του ταξιδιού συναντά υπαρκτούς αλλά και φανταστικούς χαρακτήρες1 που είναι γνώριμοι στους μικρούς και στους μεγάλους θεατές μας. Μέσω αυτής της ταύτισης ανοίγει ο δίαυλος που διοχετεύει τα μηνύματα του έργου, που αφορούν κυρίως τις ανθρώπινες αξίες. Οι ήρωες του έργου παράλληλα μας θυμίζουν τα λαϊκά μας αποφθέγματα και πολλές φορές μας μαθαίνουν και από πού προέρχονται» τόνισε στο Mytv.

-Είναι δύσκολο κοινό το παιδικό κοινό; Αν ναι, γιατί;

«Το παιδικά κοινό είναι απλά απαιτητικό. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, διότι το αισθητήριο τους είναι πιο Καθαρό απ’ αυτό των μεγάλων. Εμείς, λόγω της γνώσης κοίτης εμπειρίας μας κατά τη διάρκεια μιας παράστασης, αποκωδικοποιούμε πληροφορίες, ενώ τα παιδιά παρασύρονται σχεδόν αποκλειστικά από το συναίσθημα. Ο αυθορμητισμός που τα χαρακτηρίζει δίνει ζωή στο έργο μας! Ευτυχώς, στη δική μας παράσταση νομίζω ότι έχουμε βρει τη «χρυσή τομή» μεταξύ της ανάγκης των μικρών και της απαίτησης των μεγάλων!»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved