Παντελής Βούλγαρης: «Δεν είμαι επαγγελματίας καλλιτεχνικός διευθυντής»
Showbiz

Παντελής Βούλγαρης: «Δεν είμαι επαγγελματίας καλλιτεχνικός διευθυντής»

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου, του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής μόλις ξεκίνησε να προσφέρει στους επισκέπτες του ποιοτικό θέατρο, χορό και μουσική, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνεται το μοντάζ της νέας του ταινία «Τελευταίο σημείωμα», π οποία, βαδίζοντας επάνω οε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη, αφηγείται την εκτέλεση από τους Γερμανούς 200 αγωνιστών στην Καισαριανή (θα αρχίσει να προβάλλεται στις 26 Οκτωβρίου). Δύο θαυμάσιες αφορμές για να μιλήσει ο Παντελής Βούλγαρης, ένας αληθινά αεικίνητος δημιουργός.

Τώρα που έχετε φτάσει με το καλό στπν τρίτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ανδρου, έχει φύγει το όποιο άγχος;

Το άγχος δεν φεύγει ποτέ από μένα, είτε κάνω φεστιβάλ είτε κάνω ταινία. Από τη στιγμή, όμως, που με τη μικρή ομάδα που έχω δίπλα μου έχουμε επιλέξει πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, έχω ήρεμη τη συνείδηση μου. Νομίζω ότι όλα θα πάνε κόλα.

Ποια είναι η εκδήλωση που δεν 9α χάνατε κι εσείς ο ίδιος με τίποτα;

Ολες θα ήθελα να τις δω. Και πέρυσι ήμουν σε κάθε παράσταση. Και τους «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Κλειώ Δανάη Οθωναίου, θέλω να δω, και τη «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με τη Μαρία Ναυπλιώτου, και τη συναυλία του Πορτοκάλογλου, και το γκαλά με τους κορυφαίους χορευτές μπαλέτου από τη Ρωσία, και μία συναυλία μοναδική από τη Φιλαρμονική Ανδρου με μουσική από τον ελληνικό κινηματογράφο, και την παράσταση «Ναμπούκο», που θα παιχτεί σε μεγάλη οθόνη με καταπληκτικά μηχανήματα.

Με ποιον τρόπο ονειρεύεστε να εμπλουτιστεί περισσότερο το φεστιβάλ;

Δεν είμαι επαγγελματίας καλλιτεχνικός διευθυντής (σ.σ.; γελάει). Η διοργάνωση δεν έχει κρατικές χορηγίες, δεν υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού ή την Περιφέρεια, υποστηρίζεται από ντόπιους που δεν ξέρω για πόσο θα συμμετέχουν οικονομικά. Οπότε, προχωράμε βήμα-βήμα.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved