Το ξέσπασμα της Βιδάλη: «Κάποιοι πολέμησαν ακόμη και την αφίσα»
Showbiz

Το ξέσπασμα της Βιδάλη: «Κάποιοι πολέμησαν ακόμη και την αφίσα»

Η Μαίρη Βιδάλη σε συνέντευξή της μίλησε για την θεατρική παράσταση που ανέβασε το καλοκαίρι και για τον «πόλεμο» που δέχτηκε.

Το καλοκαίρι ανέβασες την «Ηλέκτρα».

Καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί, τα κείμενα που παίζουμε είναι σπουδαία και δίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αυτή η παραγωγή και το ανέβασμα της τραγωδίας του Σοφοκλή στέφθηκε από καλλιτεχνική επιτυχία κι αυτό το αποδεικνύουν οι κριτικές που έχουμε πάρει για την παράσταση και τις επιμέρους ερμηνείες. Αυτό ήταν μια δικαίωση, γιατί δέχτηκα μεγάλο πόλεμο ξεκινώντας.

Γιατί δέχτηκες πόλεμο;

Γιατί έδωσα την ευκαιρία σε δύο νέα παιδιά, δύο νέους ηθοποιούς πάνω σ' αυτό ίο είδος να παίξουν τον «Ορέστη». Αυτοί είναι ο Γιάννης Αϊβάζης και ο Κώστας Φραγκολιάς. Είναι καθήκον να δίνεις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Όπως πρότειναν εμένα ο Αλέξης Σολωμός και ο Σταύρος Τσακίρης να παίξω τραγωδία και τότε φοβήθηκα, δεν το σκέφτηκα και το τόλμησα μετά, όταν μου το πρότεινε ο Τσάγκας και ο Κούνδουρος και έπαιξα την «Ιφιγένεια εν Ταύροις», τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο στην τραγωδία το 1998. Έτσι όπως κάποιοι μεγάλοι τότε εμπιστεύτη­καν εμένα, έτσι κι εμείς τώρα, που· μεγαλώνουμε και παίρνουμε την ευθύνη μιας παραγωγής, πρέπει να εμπιστευόμαστε στους νέους. Δικαιώθηκα, γιατί γράφτηκαν τα καλύτερα γι' αυτά τα παιδία και χαίρομαι ιδιαίτερα.

Γιατί έκανες διπλή διανομή;

Ο Γιάννης Αϊβάζης ολοκλήρωσε τη συνεργασία γιατί ξεκινάει μια ταινία, γι’ αυτό έγινε και η διπλή διανομή, εκείνος την πρότεινε, όπως -πρότεινε και τον Κώστα Φραγκολιά, ο οποίος συνεχίζει και είναι πραγματικά απόκτημα για μια συνεργασία. Κάποιοι πoλέμησαν ακόμα την αφίσα, -ενώ δεν είχαν δει την παράσταση, γιατί κάτι έπρεπε να πούνε.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και η παράσταση «Ηλέκτρα» θα συνεχίσει παραστάσεις και του χρόνου και αν όλα πάνε καλά; θα παίξουμε στο αρχαίο θέατρο της Εφέσου, στο οποίο έχω ξαναπαίξει. Με βοήθησε φοβερά στην ερμηνεία και με εμπνέει σε κάθε παράσταση η καταπληκτική μουσική του Γιάννη Ιωάννου. Η τελευταία μας παράσταση είναι στις 5 Σεπτεμβρίου για φέτος στο ανοιχτό θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω, κλείνοντας τον πρώτο μας κύκλο. Το χειμώνα 0α είμαι στο θέατρο «Διάχρονο».

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved