Γκαλά στη μνήμη της κόρης του για την αγορά κινητής μονάδας από τον Κώστα Γρίμπιλα

Γκαλά στη μνήμη της κόρης του για την αγορά κινητής μονάδας από τον Κώστα Γρίμπιλα

Φιλανθρωπικό γκαλά στη μνήμη της μικρής Κωνσταντίνας, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια έφυγε από τη ζωή, διοργανώνει στην Αυστραλία, όπου ζει μόνιμα, ο πατέρας της και δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά κινητής μονάδας θεραπείας για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Από το 2008 εκείνος και η σύζυγός του Πόπη ζουν μόνιμα στην Αυστραλία. Ομως κατά την άφιξή του εκεί το ζευγάρι «έχασε» την κορούλα του, Κωνσταντίνα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στη μνήμη της οι δυο γονείς ίδρυσαν το Konstantina Angelique Gribilas Foundation, που βρίσκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Espresso, διοργανώνουν στις 6 Οκτωβρίου από κοινού με το Χαμόγελο του Παιδιού φιλανθρωπική εκδήλωση στο Σίδνεϊ. Στόχος είναι η συγκέντρωση 500.000 δολαρίων για τη χρηματοδότηση παιδικής ιατρικής μονάδας επειγόντων περιστατικών.

Στελεχωμένη με ομάδα εθελοντών, έμπειρων παιδιάτρων και καρδιολόγων, αυτή η κινητή μονάδα πρόκειται να «ταξιδεύει» σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, κάνοντας ιατρικές εξετάσεις και παρέχοντας θεραπεία σε παιδιά που έχουν ανάγκη.