Βασίλης Χαλακατεβάκης: «Η τέχνη είναι πρωταθλητισμός»
Showbiz

Βασίλης Χαλακατεβάκης: «Η τέχνη είναι πρωταθλητισμός»

Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης έχει πολλές τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. 

Η υποκριτική είναι για εκείνον τρόπος έκφρασης.

Ποια επαγγελματική εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη;

«Ο θρίαμβος του έρωτα του Μαριβώ από τις πρώτες παραστάσεις στον επαγγελματικό στίβο με σκηνοθέτη τον Βασίλη Παπαβασιλείου στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών το 1984, αν θυμάμαι καλά. Εκεί πια κατάλαβα ότι αγαπάω πολύ αυτή την τέχνη. Στη συνέχεια έχω πάρα πολύ όμορφες στιγμές που δεν μπορώ να τις ξεχωρίσω, είναι όλες σημαντικές και μοναδικές. Όταν τις σκέφτομαι νιώθω χαρά και ευγνωμοσύνη που τις έζησα»

Τι έχετε διδαχθεί από την πορεία σας στην υποκριτική;

«Να έχω ανοιχτό το μυαλό μου και τα αυτιά μου, να σέβομαι τους συνεργάτες μου, να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου, να έχω υπομονή και επιμονή. Η τέχνη αυτή είναι πρωταθλητισμός. Θέλει συνέχεια μελέτη, σκέψη, καθαρό μυαλό, γενναιοδωρία και αγάπη στα νέα παιδιά και σεβασμό στους παλαιότερους. Θέλει αγάπη σε αυτούς που αγαπάς και σε αγαπούν»

Έχετε διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής θεάτρων. Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;

«Το πρόβλημα σε αυτά τα θέατρα είναι κυρίως ο παραγοντισμός. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις ποτέ χωρίς να δεχθείς παρεμβάσεις. Δεν έχεις ποτέ τα χρήματα που θα σου υποσχεθούν. Υπάρχουν πάντα τοπικιστικές παρεμβάσεις. Αυτά τα θέατρα αν διαβάσεις για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν και δεις πώς έχουν εξελιχθεί, θα καταλάβεις γιατί είναι στην κατάσταση που είναι σήμερα. Κανονικά πρέπει να είναι μονάδες δημιουργικότητας, πρέπει να είναι οι χώροι που θα γίνουν τα φυτώρια για να ανθίζει το νέο στο θέατρο. Βλέπετε κάτι τέτοιο στα ΔΗΠΕΘΕ σήμερα; Μα, πώς να το δεις όταν το 80% πάει στο μόνιμο προσωπικό και το 20% για το καλλιτεχνικό προσωπικό και καλλιτεχνικό έργο. Είναι ανέκδοτο που κανείς δεν απαντά. Αποτέλεσμα κάποια τρίμηνα συμβόλαια σε ηθοποιούς ή ποσοστούχους, κάποιες καλοκαιρινές περιοδείες ή παραγωγές δύο το πολύ τριών ανθρώπων. Αυτό το κάνουμε και μόνοι μας και δεν χρειαζόμαστε τα ΔΗΠΕΘΕ. Θέλει όλο από την αρχή να ξηλωθεί το κουστούμι αυτό και να μπει σε νέες βάσεις. Αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα»

Τι χρειάζεται ένα θέατρο και μια παράσταση για να πάει καλά;

«Αν το ξέραμε θα το κάναμε και θα είχαμε πάντα επιτυχία. Το θέατρο στην Ελλάδα με τις 1.500 παραγωγές είναι σαν το λαχείο. Μπορεί και να κερδίσεις κάποια στιγμή» δήλωσε στο Καρφί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved