Κατερίνα Γώγου: Σαν σήμερα η ροκ εν ρολ αυτοκτονία του «Μαγιακόφσκι της Πλατείας Εξαρχείων»
Showbiz

Κατερίνα Γώγου: Σαν σήμερα η ροκ εν ρολ αυτοκτονία του «Μαγιακόφσκι της Πλατείας Εξαρχείων»

Για πολλούς η Κατερίνα Γώγου ήταν ένα ατίθασο αγοροκόριτσο του ελληνικού κινηματογράφου. Για άλλους, εκείνους που την ακολούθησαν στις περιπέτειες του ασυμβίβαστου μυαλού της, ήταν μια γυναίκα με θαρραλέα πένα και κοφτερό μυαλό. Ως τέτοια η Κατερίνα Γώγου άφησε τα ίχνη της -ανεξίτηλα και σκοτεινά- στη δεξαμενή μιας κουλούρας που αμφισβητεί για να εκβιάσει τον κόσμο να γίνει δικαιότερος.

Η Γώγου γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιουνίου του 1940, σπούδασε στη δραματική σχολή του Τάκη Μουζενίδη και στις σχολές χορού των Πράτσικα, Ζουρούδη και Βαρούτη και από μικρή παραδόθηκε στο θεατρικό σανίδι και τα κινηματογραφικά πλατό –ήταν μόλις 12 ετών όταν έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη στο έργο του Αλέκου Σακελλάριου, “Ο Άλλος”.

Eμφανίστηκε ως δευτεραγωνίστρια σε επιτυχίες δίπλα από τις Αλίκη Βουγιουκλάκη (“Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο”) & Τζένη Καρέζη (“Mια τρελή, τρελή οικογένεια”) και το 1977 κέρδισε το βραβείο ερμηνείας Α΄ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το ρόλο της στην ταινία “Βαρύ Πεπόνι” του σκηνοθέτη και συζύγου της, Παύλου Τάσιου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved