Πάνος Κοκκινόπουλος: Εξηγεί για ποιο λόγο ασχολήθηκε με τις αστυνομικές σειρές
Showbiz

Πάνος Κοκκινόπουλος: Εξηγεί για ποιο λόγο ασχολήθηκε με τις αστυνομικές σειρές

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος έχει στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες. 

Οι σειρές που ασχολούνται με τις αληθινές ιστορίες εγκλημάτων είναι αυτές που αγαπάει όχι μόνο ο ίδιος., αλλά και το κοινό.

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε δραματουργικά με το έγκλημα;

«Με ενδιέφερε πάντα ο άνθρωπος που ξεπερνά τα όρια του και κάνει πράγματα που ούτε ο ίδιος φαντάζεται πως μπορεί. Από μικρός μου άρεσε ο Χίτσκοκ. Έπειτα, η Ιστορία εξελίσσεται μέσα από τις συγκρούσεις και το αίμα. Δεν είμαι λάτρης του αίματος, του splatter. Με ενδιαφέρει πώς ένας εγκληματίας φτάνει να κάνει το έγκλημα, όχι αυτό καθ' εαυτό το έγκλημα. Το να σκοτώσεις είναι μια στιγμή που το μυαλό ξεπερνά το όριο του κοινωνικού «πρέπει» και γυρίζει σε πιο αρχετυπικές καταστάσεις. Ο έρωτας και ο θάνατος είναι πολύ κοντά»

Όλοι μπορούμε να φτάσουμε, δηλαδή, σε μια εγκληματική πράξη;

«Ναι, όλοι. Κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει δολοφόνος. Απόδειξη ο πόλεμος. Υπάρχει ένα σημείο, μια λεπτή κόκκινη γραμμή που ο καθένας μπορεί να ξεπεράσει»

Το πάθος είναι εκείνο που κάνει κάποιον να ξεπεράσει αυτή την κόκκινη γραμμή;

«Ναι. Η δραματουργία είναι βασισμένη στο πάθος και στο έγκλημα. Εγώ δεν κάνω εγκλήματα βασισμένα σε οικονομικές διαφορές. Εγκλήματα πάθους κάνω. Στην Ελλάδα έχουν να κάνουν και με την ενδοοικογενειακή βία»

Η κοινωνία -λέει ο Βίκτωρ Ουγκό- προετοιμάζει το έγκλημα και ο εγκληματίας το διαπράττει. Ισχύει;

«Η Ελλάδα δεν είναι κοινωνία, είναι φυλή. Κρατάμε τα σπίτια μας καθαρά και πετάμε τα σκουπίδια στον δρόμο. Ο Έλληνας δεν αισθάνεται την κοινωνία όπως ο Σουηδός»

Πώς θα ορίζατε το ελληνικό σύμπτωμα;

«Εμείς αμυνόμαστε σαν φυλή απέναντι στον κοινωνικό ιστό για να σώσουμε την οικογένεια. Δεν έχουμε περάσει Διαφωτισμό. Είμαστε αγέλη»

Για ποιον λόγο;

«Για πολλούς. Δεν νιώθουμε πως η κοινωνία, το κράτος μας προστατεύει, όπως ο Σουηδός»

Οι special killers σε ποια κατηγορία εντάσσονται;

«Έχουν μια ειδική ψυχοπαθολογία. Είναι μια ακραία μορφή παραφιλίας. Ηδονίζονται με το να βασανίζουν και να σκοτώνουν. Ξέρουν ότι αυτό που κάνουν δεν πρέπει να το κάνουν, αλλά δεν μπορούν να μην το κάνουν. Οι περισσότεροι -όταν τους πιάνουν- γίνονται φανατικοί χριστιανοί. Για παράδειγμα ο Μπέσκος, ο στραγγαλιστής της Βουλιαγμένης»

Πώς εξηγείτε το γεγονός πως πολλές γυναίκες σαγηνεύονται από κατά συρροήν εγκληματίες;

«Πολλές κοπέλες τους ερωτεύονται, τους στέλνουν γράμματα. Γιατί κάνουν κάτι που για τους άλλους απαγορεύεται. Τους βλέπουν να γίνονται κάτι σαν θεοί. Ο Τζέφρι Ντάμερ, ο όμορφος Ξανθός κανίβαλος του Μιλγουόκι, σκότωνε και έτρωγε τους σεξουαλικούς του συντρόφους. Το αυτόγραφο του πουλιόταν 10.000 δολάρια και λάμβανε 100.000 γράμματα θαυμαστών και θαυμαστριών τον μήνα στη φυλακή. Μέχρι που τον σκότωσε ένας συγκροτούμενος» εξήγησε στην εφημερίδα Ελευθερία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved