Άλκης Κούρκουλος: «Επειδή ο πατέρας μου είναι ηθοποιός απαγορεύεται ν’ ασχοληθώ με τον χώρο;»
Showbiz

Άλκης Κούρκουλος: «Επειδή ο πατέρας μου είναι ηθοποιός απαγορεύεται ν’ ασχοληθώ με τον χώρο;»

Στην αρχή της καριέρας του γράφτηκε κάτι που δεν του άρεσε. Ο Άλκης Κούρκουλος αποκάλυψε τι ήταν εκείνο που τον είχε ενοχλήσει. 

Στα 30 χρόνια καριέρας έχεις διαβάσει ποτέ κακή κριτική για σένα;

«Α, βέβαια. Ήταν μια παράγραφος αφιερωμένη ολόκληρη σε μένα, που κατέληγε εντέλει στο τι δουλειά έχω εγώ στο θέατρο. Συνέβη στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα και με είχε πειράξει γιατί ανέφεραν τον πατέρα μου. Δηλαδή, τι, επειδή ο πατέρας μου είναι ηθοποιός απαγορεύεται να ασχοληθώ εγώ με τον χώρο; Στο κάτω-κάτω της γραφής, ο κόσμος είναι πάντα ο τελικός κριτής»

Στη συνέχεια, βεβαία, διέψευσες τον συγκεκριμένο συντάκτη με την πορεία σου...

«Μακάρι»

Το όνομα σου αποτελεί για σένα βάρος ή έχεις απελευθερωθεί από αυτό πια;

«Είναι κάτι που συμβαίνει και το έχω συνηθίσει. Το κουβαλάω μαζί μου. Στην αρχή ήταν δύσκολη μια τέτοιου είδους διαχείριση, μου πήρε χρόνο για να συμβιβαστώ με το ότι έτσι είναι τα πράγματα, άσχετα αν μου αρέσει ή όχι. Ούτε να πεθάνω θέλω, όμως ξέρω ότι κάποια μέρα θα πεθάνω»

Δεν υπήρξαν και περιπτώσεις όπου το επώνυμο Κούρκουλος έπαιζε θετικό ρόλο;

«Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου για να σου πω έπαιζε ρόλο εδώ ή εκεί. Ίσως βοήθησαν οι γνωριμίες που υπήρχαν. Κάποιος θα με πρόσεχε και θα έλεγε: « Α, ο γιος του Νίκου!». Όμως το έχω ξαναπεί, ότι και να λέει ο ένας ή ο άλλος, τελικός κριτής είναι πάνω ο κόσμος. Οι εξετάσεις που δίνει ένας άνθρωπος με τόσο αναγνωρίσιμο επώνυμο είναι πολύ πιο δύσκολες από των υπολοίπων βγαίνεις στο θέατρο αμέσως μετά τη σχολή και σε ξέρουν χωρίς να έχεις κάνει τίποτα. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου και ασκούνται εύκολες κριτικές του τύπου «δεν είναι σαν τον πατέρα του. Μα πως να είναι; Ο πατέρας του κουβαλά μια τεράστια εμπειρία ετών»

Διακατέχεσαι από το άγχος μια αξίας συνέχειας;

«θέλω να είμαι καλός στη δουλειά που κάνω. Δεν είναι θέμα ευθύνης, αλλά συνέπειας προς τον ίδιο μου τον εαυτό. Εργάζομαι σκληρά γι' αυτό»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved