Ηλίας Ζάρμπαλης: Τα χρέη «έπνιξαν» τον κομμωτή των stars- Η απόφαση του δικαστηρίου
Showbiz

Ηλίας Ζάρμπαλης: Τα χρέη «έπνιξαν» τον κομμωτή των stars- Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ηλία Ζάρμπαλη

Το Δ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έριξε διπλή «καμπάνα» στον αγαπημένο κομμωτή των σταρ Ηλία Ζάρμπαλη για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία από την περίοδο 2010-2012, που υπερβαίνουν τα 500.000 ευρώ.

Οι οφειλές που «έπνιξαν» τον διάσημο hairstylist και επιχειρηματία, οδηγώντας το 2012 στην πτώχευση της αλυσίδας κομμωτηρίων που είχε χτίσει με κόπο, αλλά και στη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2013, εξακολουθούν να τον καταδιώκουν, πέντε χρόνια μετά.

Με δύο διαφορετικές αποφάσεις το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο κομμωτή για ανεξόφλητα χρέη προς το ΙΚΑ και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών (18 μήνες για την πρώτη υπόθεση και εννέα για τη δεύτερη) με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την espresso, σε κατάθεσή της στο δικαστήριο στενή συνεργάτιδα του Ηλία Ζάρμπαλη υποστήριξε ότι ο 60χρονος κομμωτής δεν κατόρθωσε να ανακάμψει οικονομικά μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη λόγω κρίσης.

«Πλέον δουλεύει ως υπάλληλος σε κομμωτήριο και έχει μόνο τον μισθό του, δεν έχει πια δικό του κατάστημα. Μένει πια στο ενοίκιο, σε μια πολύ μικρή γκαρσονιέρα στο Κολωνάκι. Ξέρω, μάλιστα, ότι ψάχνει να βρει ακόμη πιο φθηνό σπίτι,, για να τα βγάλει πέρα» τόνισε η μάρτυρας και πρόσθεσε: «Όσα χρόνια τον ξέρω, υπήρξε εξαιρετικός εργοδότης, ποτέ δεν καθυστερούσε μισθούς, ήταν πάντα συνεπής, οι οικονομικές συγκυρίες τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα αν το κομμωτήριο με την επωνυμία «Ζάρμπαλης» στο Χαλάνδρι είναι ιδιοκτησίας του, η μάρτυρας απάντησε: «Δεν είναι δικό του, απλώς εργάζεται εκεί. Χρησιμοποιούν το όνομά του, επειδή είναι γνωστός και είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια πάρα πολύ μεγάλη πελατεία, τους έχει δηλαδή μεταβιβάσει το όνομά του, γνωρίζω και τον επενδυτή».

Πάντως, οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν τον εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του Ηλία Ζάρμπαλη. «Ήταν ιδιοκτήτης τεσσάρων κομμωτηρίων, όμως με την κρίση έπεσε κατακόρυφα η κίνησή τους. Είχε πτώση πάνω από 50%, εκεί που οι γυναίκες πήγαιναν κομμωτήριο μία φορά την εβδομάδα, μετά πήγαιναν ΣΤΗΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑ • Η Τζόρτζια Βαϊνά με κουπ Ζάρμπαλημία φορά τον μήνα και ούτε» ανέφερε στην αγόρευσή του ο δικηγόρος του και πρόσθεσε: «Εγιναν και κάποια λάθη, έτυχε να κάνει μια μεγάλη επένδυση στη Βουκουρεστίου με το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία” κι έπεσε έξω. Ο κ. Ζάρμπαλης έχει χάσει όλη την περιουσία του, δεν ήταν από τους επιχειρηματίες που προσπάθησαν με διαφόρους τρόπους να περισώσουν την ατομική τους περιουσία. Αντιθέτως, για να πληρώσει Εφορία και χρέη είπε “πάρτε και τα προσωπικά μου ακίνητα”!»

Ήδη βρίσκονται στη διαδικασία του πλειστηριασμού τρία ακίνητα, με το τίμημα για το ένα να ανέρχεται στα 500.000 ευρώ. Το δικαστήριο, πάντως, καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για τις μη καταβεβλημένες εργοδοτικές εισφορές τη διετία 2010-2011 και σε εννέα μήνες με τριετή αναστολή για τις αντίστοιχες οφειλές του 2012, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό ότι επιδίωξε να άρει τις συνέπειες της πράξης του.

Ο Ηλίας Ζάρμπαλης υπήρξε ο προσωπικός κομμωτής των εγχώριων της showbiz. Μοντέλα, ηθοποιοί, σύζυγοι εφοπλιστών και πολιτικών, celebrities του Κολωνακίου, της Γλυφάδας ή των βορείων προαστίων και σύσσωμη η αθηναϊκή ελίτ έκαναν απαραιτήτως μία στάση στα κομμωτήριά του για να ανανεώσουν την εμφάνισή τους.

Έπειτα από 35 ολόκληρα χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της κομμωτικής, το 2016 γράφτηκε το τέλος για τη μεγάλη αλυσίδα κομμωτηρίων Ilias Zarbalis. Ήταν λίγες μέρες πριν από το Πάσχα όταν έκλεισε και το τελευταίο κατάστημά του στο Κολωνάκι. Το αμέσως επόμενο διάστημα δημοσιεύματα ήθελαν τον hairstylist να έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή του ξεκινώντας πάλι από την αρχή, αυτή τη φορά στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, όπου άνοιξε κομμωτήριο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved