«Πόλεμος» για τα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη
Showbiz

«Πόλεμος» για τα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη

 «Πληγωμένος και πάλι θα ζω». Το πρώτο μετά θάνατον τραγούδι του Παντελή Παντελίδη που δεν ερμηνεύει ο ίδιος, με τίτλο «Θα ζω», κυκλοφορεί και το τραγουδά η Αμαρυλλίς, η οποία ήταν στενή φίλη του αδικοχαμένου καλλιτέχνη.

Μπορεί ο Παντελής Παντελίδης να μην βρίσκεται πια στην ζωή, όμως άφησε πίσω του με μεγάλη καλλιτεχνική κληρονομιά. Μια μεγάλη γκάμα λαϊκών τραγουδιών, πάνω από 200, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια. Τα περισσότερα είναι ολοκληρωμένα (στίχοι, μουσική, πρωτότυπη ενορχήστρωση και ντέμο ηχογράφηση), ενώ σε κάποια άλλα υπάρχουν μόνο οι στίχοι ή η μουσική ή ένα από τα δύο. Τα τραγούδια αυτά βρίσκονται στην κατοχή της οικογένειας Παντελίδη και μόνο με δική της άδεια θα παραχωρούνται από εδώ και πέρα για να τα τραγουδήσει κάποιος καλλιτέχνης. Άλλωστε, και σε αυτή την περίπτωση τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην οικογένεια.

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Παντελή Παντελίδη, είχε ακουστεί έντονα πως τα περισσότερα κομμάτια θα πήγαιναν στον Αντώνη Ρέμο, ωστόσο λίγους μήνες μετά ο τραγουδιστής είχε δηλώσει πως δεν θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του φίλου του. Ο λόγος; Είχε «παγώσει» ήδη η σχέση του καλλιτέχνη με την οικογένεια Παντελίδη.

Ο «πόλεμος» στο παρασκήνιο

Εδώ και μερικούς μήνες υπάρχει ένας έντονος «πόλεμος» στο παρασκήνιο για το πού θα πάνε τα μεγαλύτερα σουξέ εκείνης της εποχής. Δεν θα δοθούν φυσικά όλα τα τραγούδια σε καλλιτέχνες. Σύμφωνα με το Λοιπόν, η Αθηνά Παντελίδου έχει διαλέξει πολύ προσεκτικά κάποια τραγούδια που χαρακτηρίζονται και ως «διαμάντια» και δεν πρόκειται να δοθούν πουθενά.

Κι αυτό γιατί θα κρατηθούν για το μικρότερο γιο της, τον Νίνο Παντελίδη, ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια μαθήματα ορθοφωνίας. Εφόσον αποφασίσει ο μικρότερος γιος της οικογένειας να ασχοληθεί οριστικά με το τραγούδι, αυτός θα είναι που θα πάρει και το καλύτερα τραγούδια του πρόωρα τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παντελή.

Δύο λαϊκές τραγουδίστριες με μεγαλύτερο «όνομα» από την Αμαρυλλίδα διεκδίκησαν το συγκεκριμένο κομμάτι, ωστόσο η οικογένεια αποφάσισε να δώσει το τραγούδι σε αυτή και, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν το οικονομικό που μέτρησε περισσότερο, αλλά η φιλία της νεαρής τραγουδίστριας με τον αδικοχαμένο καλλιτέχνη και η επαφή που διατήρησε με την κυρία Αθήνα όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά το θάνατο του, γεγονός που εκτίμησε ιδιαίτερα η οικογένεια Παντελίδη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved