Μέμος Μπεγνής: «Τα συναισθήματα είναι υπέροχα, καθώς ξεδιπλώνεται το μεγαλείο του»
Showbiz

Μέμος Μπεγνής: «Τα συναισθήματα είναι υπέροχα, καθώς ξεδιπλώνεται το μεγαλείο του»

Έναν από τους κορυφαίους διαχρονικούς ήρωες, μέσα από την οπτική του Νίκου Καζαντζάκη, καλείται να ερμηνεύσει ο Μέμος Μπεγνής.

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» είναι ένα υπερθέαμα γεμάτο χρώματα, φως και συναρπαστική πλοκή.

Πώς νιώθετε που ενσαρκώνετε το μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών;
«Πολύ μεγάλη χαρά και τιμή. Είναι σίγουρα ένα έργο απλοποιημένο για να γίνει προσιτό και κατανοητό από τα παιδιά. Τα συναισθήματα είναι υπέροχα, καθώς ξεδιπλώνεται το μεγαλείο του».

Ο Όμηρος και ο Αριστοτέλης είναι οι θεμέλιοι λίθοι, που βασίζεται ο Αλέξανδρος;
«Ο Αριστοτέλης υπήρξε δάσκαλος του και υπάρχει σκηνή μαζί του στο έργο. Είναι, μάλιστα, ο πρώτος που καταλαβαίνει ότι αυτό το μικρό παιδί μια μέρα θα κάνει πολύ μεγάλα πράγματα. Απ' την άλλη πλευρά, η μητέρα του, η Ολυμπιάδα, τον μεγαλώνει με την "Ιλιάδα" του Ομήρου. Οπότε καταλαβαίνετε πώς γαλουχείται ένα παιδί, όταν μεγαλώνει με τις διδασκαλίες του Αριστοτέλη και την "Ιλιάδα"».

Ποια χαρακτηριστικά τον κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας;
«Το μυαλό του. . . Ήταν πρωτοπόρος άνθρωπος. Κατάλαβε πρώτος απ' όλους, για παράδειγμα, πως η γη δεν είναι ένας δίσκος που πλέει στον ωκεανό. . πράγμα το οποίο απέδειξε ο Μαγγελάνος, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Αυτό, λοιπόν, θαυμάζω. Ότι ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος, με ένστικτο και διαί-σθηση, που ήταν χιλιάδες χρόνια μπροστά», λέει ο ηθοποιός στον Τηλεθεατή

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved