Ευγενία Σαμαρά:«Ο καλλιτεχνικός κύκλος είναι μικρός, δεν θα σήκωνε εύκολα ένα φαινόμενο Γουάινσταϊν»
Showbiz

Ευγενία Σαμαρά:«Ο καλλιτεχνικός κύκλος είναι μικρός, δεν θα σήκωνε εύκολα ένα φαινόμενο Γουάινσταϊν»

Η Ευγενία Σαμαρά μένει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μόνιμα στην Αθήνα και μετράει ήδη μια δεκαετία στην τηλεόραση, πράγμα που σημαίνει ότι η εκθαμβωτική καλλονή έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα όταν ήταν 20 ετών.

Αντιμετώπισε ποτέ ζήτημα σεξουαλικής παρενόχλησης στο ξεκίνημα της καριέρας της;

«Δεν μου έχει συμβεί. Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια συντηρητική κοινωνία και ο καλλιτεχνικός κύκλος είναι μικρός, οπότε δεν θα σήκωνε εύκολα ένα φαινόμενο Γουάινσταϊν. Φοβούνται προφανώς τις αντιδράσεις αν ξεσπάσει ένα σκάνδαλο. Δεν θεωρώ ότι κάποια κοπέλα που πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης το "φώναζε" με την εικόνα της. Είμαι κοινωνικός άνθρωπος, αλλά πάντα έδινα την εντύπωση ότι δεν σηκώνω τέτοιες συμπεριφορές. Αν μου είχε συμβεί, δεν θα το διαχειριζόμουν στωικά. Θα έκανα μηνύσεις, θα ακύρωνα συνεργασίες γενικά θα είχα εκρηκτική αντίδραση», λέει στο Πρώτο θέμα η ηθοποιός και καταλήγει:

«Υπάρχουν ριζωμένες στην κοινωνία μας πεποιθήσεις για τη θέση της γυναίκας που δύσκολα απωθούνται. Δηλώνουμε πλέον χειραφετημένες, αλλά αυτά τα δικαιώματα κατακτήθηκαν με αγώνες. Και ακόμη αγωνιζόμαστε για μισθούς και ίση εργασιακή μεταχείριση. Στον δικό μου εργασιακό χώρο είναι συνήθως προοδευτικοί οι άνθρωποι. Αλλά δεν είναι παντού έτσι. Ευτυχώς σημειώνεται πρόοδος τα τελευταία χρόνια».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved