Γιωργής Κοντοπόδης: «Με ενδιαφέρει στη δουλειά μου να υπάρχει διάρκεια»
Showbiz

Γιωργής Κοντοπόδης: «Με ενδιαφέρει στη δουλειά μου να υπάρχει διάρκεια»

Το «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» ήταν η κατάλληλη ευκαιρία ή η στιγμή για να βγεί στην τηλεόραση; Τι πιστεύει ο Γιώργης Κοντοπόδης;

«Αν κρίνω από τις αντιδράσεις, μάλλον ναι; (Γέλια.) θεωρώ ότι, αν δεν είσαι αρκετά ώριμος υποκριτικά, μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ. Να βγεις μία χρονιά, να πάρεις αυτό που έχει να σου προσφέρει από άποψη αναγνωρισιμότητας και μετά να χαθείς. Εμένα με ενδιαφέρει στη δουλειά μου να υπάρχει διάρκεια και αυτό προσπαθώ και σε αυτό στοχεύω. Δηλαδή, έχοντας παίξει πια 15 περίπου χρόνια θέατρο, ναι, η αλήθεια είναι -μπορεί να ακουστεί εγωιστικό- ότι πατάω λίγο πιο σταθερά. Και τα γυρίσματα της τηλεόρασης είναι διαφορετικά. Πρέπει το μυαλό σου να είναι σε εγρήγορση. Ευτυχώς, βέβαια, και ο Παναγιώτης ο Κούτρας και ο Βασίλης ο Θωμόπουλος είναι εξαιρετικοί σκηνοθέτες. Μου εμπνέουν απίστευτη εμπιστοσύνη, οπότε περνάω όμορφα σε αυτό το νέο, γιατί είναι εντελώς νέο για μένα. Πήγα στο πρώτο γύρισμα και έτρεμα και είπα: «θέλει να συγκεντρωθείς λιγάκι! Παίζεις τόσα χρόνια» τόνισε στο Mytv.

-Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ένας ηθοποιός για να έχει διάρκεια;

«Μπορεί να σας ακουστεί πολύ φιλολογικό αυτό που θα πω, αλλά η αλήθεια και η ειλικρίνεια νομίζω πως είναι τα βασικά που πρέπει να έχεις. Ειλικρίνεια απέναντι στον κόσμο ή στον εαυτό σου; Για να είσαι ειλικρινής με τους άλλους, πρέπει πρωτίστως για τα έχεις βρει με τον εαυτό σου. Για να μπορέσεις να μεταδώσεις κάποια συναισθήματα στον κόσμο. Γιατί αυτό είναι το θέατρο: Μετάδοση συναισθημάτων. Αν είσαι ειλικρινής, νομίζω ότι αυτό που σου αντιστοιχεί θα το πάρεις. Ίσως όχι στην αρχή, ίσως να χρειαστεί χρόνος, θέλει υπομονή. Αλλά πιστεύω πραγματικά πως ό,τι μας ανήκει έρχεται. Κανείς από τον καναπέ του δεν έκανε πορεία στη δουλειά του ή στη ζωή του. Ο καναπές είναι για να βλέπουμε τηλεόραση, να βλέπουμε τα «Παλικάρια» στην τηλεόραση, γι αυτό είναι ο καναπές. (Γέλια.) Κατά τα άλλα, όχι δεν βοηθάει, πιστεύω. Γενικά, δεν είμαι μοιρολάτρης. Πιστεύω στο γραφτό, τι είναι γραφτό για τον καθέναν.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved