Σόνια Θεοδωρίδου: «Η μουσική έπαιξε μεγάλο ρόλο στα παιδικά μου χρόνια»
Showbiz

Σόνια Θεοδωρίδου: «Η μουσική έπαιξε μεγάλο ρόλο στα παιδικά μου χρόνια»

Τον χρόνο πίσω στα παιδικά της χρόνια γύρισε η Σόνια Θεοδωρίδου και θυμήθηκε τη στιγμή εκείνη που αποκάλυψε στους γονείς της ότι θα γίνει ερμηνεύτρια κλασσικού τραγουδιού.

Ποιος ήταν ο καλλίφωνος από την οικογένεια και πήρατε το ταλέντο;
«Ολοι μας! Οι Πόντιοι είναι καλλίφωνος λαός, γιατί κάνουμε πολλά γλέντια. Η μαμά μου είχε οκτώ αδέρφια. Βάλε λοιπόν πόσα πρώτα και δεύτερα ξαδέρφια έχω και μέτρα γιορτές, γενέθλια, αρραβώνες, γάμους και χαρές. Η μουσική έπαιξε μεγάλο ρόλο στα παιδικά μου χρόνια. Βέβαια, όταν είπα στους δικούς μου ότι θα το κάνω επάγγελμα, δεν τους άρεσε. Ο πατέρας μου είχε ένα καφενείο και ως «πολιτικά εξόριστος» τα έβγαζε δύσκολα και η μητέρα μου ήταν νοικοκυρά. Αρα ήθελαν τα παιδιά τους να έχουν μια καλύτερη τύχη μέσα από τα γράμματα»

Πώς τους είπατε ότι θα γίνετε ερμηνεύτρια κλασικού τραγουδιού;
«Οπως μου είχε διηγηθεί η μητέρα μου, στα πρώτα χρόνια του δημοτικού είχα ακούσει στο ραδιόφωνο τη Μαρία Κάλλας και της είχα πει «μαμά, εγώ όταν μεγαλώσω έτσι θα τραγουδάω

Ημουν διορατική, τι να πω; Τα καλοκαίρια, όταν πηγαίναμε για διακοπές στη Χαραυγή Κοζάνης, στο πρώτο χωριό όπου κατοίκησαν οι γονείς μου ως πρόσφυγες, έκανα κάποια μαθήματα μουσικής με έναν πολύ καλό δάσκαλο, που ήταν και κουμπάρος μας. Αυτός με έμαθε ακορντεόν. Μετά, όταν ήρθα στην Αθήνα, με την ευχή των δικών μου, γράφτηκα στο Εθνικό Ωδείο. Η ευχή τους ήταν σημαντική, γιατί με οδήγησε στο Τρίτο Πρόγραμμα να συνεργάζομαι με τον Μάνο Χατζιδάκι. Είχα πάθει μουσικό ντελίριο. Ηθελα να βρίσκομαι συνεχώς δίπλα του», λέει η ίδια στην espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved