Μελέτης Ηλίας: Μιλά για το ρόλο του στην παράσταση-αφιέρωμα «Στέλιος Καζαντζίδης - Η ζωή μου όλη»
Showbiz

Μελέτης Ηλίας: Μιλά για το ρόλο του στην παράσταση-αφιέρωμα «Στέλιος Καζαντζίδης - Η ζωή μου όλη»

Ο Μελέτης Ηλίας αναλαμβάνει να τον υποδυθεί επί σκηνής, στην παράσταση-αφιέρωμα «Στέλιος Καζαντζίδης - Η ζωή μου όλη» παράσταση-αφιέρωμα, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση, στο «Θέατρον» του «Ελληνικού Κόσμου»

Για τον Μελέτη Ηλία ο ρόλος είναι πρόκληση. Ωστόσο, από πολύ μικρός άκουγε Καζαντζίδη.Καζαντζίδη.

«Ο πατέρας μου είναι μεγάλος θαυμαστής του Καζαντζίδη. Και ξέρετε οι θαυμαστές του είναι σκληροπυρηνικοί. Ή ο Καζαντζίδης ή κανένας άλλος. Ήξερα τα τραγούδια του, γιατί τα άκουγα μέσα στο σπίτι μου».

Μέσα από την παράσταση γνωρίζουμε τον Στέλιο Καζαντζίδη, πίσω από τα φώτα;

«Παρακολουθούμε την πορεία του ως πιτσιρικά, μέσα σε μια πολύ φτωχή οικογένεια. Κάποιος τον άκουσε να τραγουδά σ' ένα εργοστάσιο. Το πρώτο τραγούδι του είχε παταγώδη αποτυχία. Οπότε έκλεισαν όλες οι πόρτες. Από την επιμονή του συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου ξαναμπήκε στη δισκογραφία. Οπότε εξελίχτηκε σε αυτό που γνωρίζουμε».

Βλέπουμε πώς διαμορφώνεται μέσα στα χρόνια της ενηλικίωσης του;
«Στην ουσία βλέπουμε το πέρασμα από το φως στο καμαρίνι. Μέχρι και τη στιγμή που ο Στέλιος παρατά τα μπουζούκια. Ήταν μόλις 35 χρόνων. Τα παράτησε όλα και πήγε στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου απολαμβάνει τη ζωή του. Όπως είχε πει και ο ίδιος, ένιωθε ότι τον είχαν βάλει να τρέχει με το ζόρι κατοστάρι. Οι δισκογραφικές απαιτούσαν να παράγει ο Στέλιος κάθε μήνα έναν όγκο τραγουδιών. Οι δισκογραφικές ήθελαν ένα άλογο κούρσας, ενώ ο Στέλιος ήθελε να τραγουδά από ευχαρίστηση. Τον βλέπουμε σε πιο προσωπικές στιγμές με τη μητέρα του, με τις γυναίκες της ζωής του».

Παρακολουθούμε μια τοιχογραφία των μουσικών της εποχής;
«Καλδάρας, Παπαϊωάννου, Άκης Πάνου. Ο περιβόητος Χειλάς με το πασίγνωστο κέντρο της εποχής, "Η τριάνα του Χειλά". Όπου πήγαινε ο Καζαντζίδης, το μαγαζί ξεχείλιζε από κόσμο, όταν τα διπλανά ήταν άδεια», λέει στον Τηλεθεατή

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved