«Η κόρη μου μόνο ηθοποιός θα μπορούσε να γίνει...»
Showbiz

«Η κόρη μου μόνο ηθοποιός θα μπορούσε να γίνει...»

Τα παιδιά που ονειρεύονται σήμερα να γίνουν ηθοποιοί, πιστεύει πως το κάνουν για τα φώτα;

«Αν το κάνουν για τα φώτα θα καούν. Πιστεύω ότι ένας νέος που έρχεται στη Σχολή μου για να σπουδάσει, δεν ξέρει πάντα γιατί θέλει να γίνει ηθοποιός αλλά εγώ εκτιμώ ότι θέλει να μάθει να σπουδάσει από κει και πέρα τα πράγματα δεν είναι απλά. Άλλο εκπαίδευση, άλλο επάγγελμα» τόνισε στο Καρφί η Μαίρη Ραζή.

-Η κόρη σας είναι ηθοποιός…

«Μα η Κοραλία Τσόγκα τι θα μπορούσε να γίνει; Μόνον ηθοποιός. Μεγάλωσε στα καμαρίνια. Κοιμόταν σε έναν καναπέ στα παρασκήνια όταν κάναμε πρόβες. Λατρεύει τη δουλειά της και είναι ευτυχισμένη γιατί κάνει αυτό που της αρέσει, είναι οικονομικά ανεξάρτητη και περνάει καλά.»

- Ο σύζυγός σας είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός. Πώς είναι η συνύπαρξη επαγγελματικά;

«Δεν είναι και τόσο εύκολο αλλά τα καταφέραμε τόσα χρόνια. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Εντάσεις σε καλλιτεχνικό επίπεδο πολύ σπάνια. Έχουμε κοινό κώδικα υποκριτικής και κοινή άποψη για το θέατρο.»

-Γιατί παντρευτήκατε με πολιτικό γάμο; Ήταν τότε κάτι σπάνιο για εκείνη την εποχή…

«Παντρεύτηκα το 1984 μόλις ψηφίστηκε ο πολιτικός γάμος. Δεν μας αρέσουν οι φανφάρες. Όλοι κι όλοι οι καλεσμένοι ήταν 8, ούτε μπομπονιέρες ούτε τίποτα. Ένα τριαντάφυλλο αντί για ανθοδέσμη. Ούτε βέρες, κάτι χρυσές αλυσίδες στο λαιμό. Αντισυμβατικοί και δεν μας φαίνεται. Πολύ προχωρημένοι για την εποχή μας. Δεν πιστεύαμε στον θεσμό του γάμου. Είμαστε τόσα χρόνια μαζί γιατί έχουμε τον δικό μας τρόπο επικοινωνίας, πνευματικό, ιδεολογικό, πολιτιστικό, καλλιτεχνικά.»

-Πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας να επιβιώσει ένας ηθοποιός μόνο με το θέατρο;

«Δύσκολα ζει ένας ηθοποιός από τη δουλειά του. Όλοι κάνουν πολλές δουλειές τρέχουν σαν τρελοί για να βγάλουν ένα μικρό μεροκάματο αλλά επιμένουν κι αγαπάνε αυτό που κάνουν. Για μένα τα λεφτά δεν έχουν τόση σημασία, αν ακολουθείς με πείσμα το όνειρο σου θα πετύχεις και οικονομικά.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved