Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Η συγγνώμη και η παραδοχή των λαθών είναι προνόμιο»
Showbiz

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Η συγγνώμη και η παραδοχή των λαθών είναι προνόμιο»

Για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Ζουγανέλη στο θέατρο και πώς προέκυψε, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης

 

Βαθιά επιθυμία το ανέβασμα του «Παράξενου ζευγαριού»;
«Χρόνια ήθελα να το κάνω. Ο Νιλ Σάιμον είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας. Το αγαπώ πολύ το έργο, γιατί είναι κωμωδία καταστάσεων. Υπάρχουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες μέσα. Δύο συγκρουόμενοι κόσμοι, που συγκατοικούν».

Ο Σάιμον εκμαιεύει με μαστοριά το γέλιο;
«Και όχι μόνον, θέλει να δώσει το μήνυμα ότι υπάρχει φιλία ανάμεσα στους ανθρώπους. Παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν σε μία συγκατοίκηση».

Οι δυο του, εκτός από μια βαθιά φιλία μοιράζονται και την εμπειρία ενός διαλυμένου γάμου
«Υπάρχει ένας απολογισμός λαθών και από τους δύο ήρωες. Αυτό είναι σημαντικό στο έργο. Έχεις να κάνεις με δύο ανθρώπους, που πραγματικά μεσάτους πονούν. Η μοναξιά τους είναι έως και ανυπόφορη».

Εκτός έργου, αναγνωρίζουμε εντέλει τα λάθη μας;
«Δεν μας διέπει ως λαό η αναγνώριση των λαθών μας. Ούτε ζητάμε συγγνώμη με ευκολία. Συνήθως μας φταίνε οι άλλοι. Τελικά, όλοι οι άλλοι είναι ο καθρέφτης, ο δικός μας. Η συγγνώμη και η παραδοχή των λαθών είναι προνόμιο. Ως λαός, το αποφεύγουμε τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά», λέει στο περιοδικό Τηλεθεατής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved