Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Είναι μια δύσκολη διαδικασία»
Showbiz

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Είναι μια δύσκολη διαδικασία»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μιλάει για τον ρόλο του Τσάρλι Τσάπλιν και εξηγεί γιατί είναι δύσκολος. 

Ο ρόλος του Τσάρλι Τσάπλιν έχει και πρακτικά μεγάλη δυσκολία, αφού πρέπει να περπατάς με συγκεκριμένο τρόπο, να βάφεσαι και να ξεβάφεσαι πολύ συχνά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Έχει... Βέβαια, αν το μακιγιάζ δεν έχει από «κάτω» ουσία, φαίνεται τίποτα.,.. Μπορεί να βγει ένας ηθοποιός βαμμένος τέλεια και αν δεν είναι καλός, να φαίνεται άβαφος και το αντίθετο. Το μακιγιάζ με το έργο αυτό έρχεται και «κουμπώνει», βοηθάει. Όταν με βλέπω στον καθρέφτη σαν εικόνα, την ώρα που βάφομαι, με βάζει πάρα πολύ στο κλίμα. Είναι μια δύσκολη διαδικασία. Προσπαθούσα να βάλω τον Σαρλό στη δική μου προσωπικότητα, όπως και στο χαρακτήρα. Να «χτίσω» έναν Σαρλό που φαίνεται ότι είναι ο παλιό$, αλλά είμαι εγώ που τον κάνω. Ήταν πολύ δύσκολο, όμως μου αρέσουν παρά πολύ τα δύσκολα, δεν θα ήθελα να κάνω κάτι εύκολο ποτέ μου. Ακόμα και τα εύκολα τα αντιμετωπίζω σαν δύσκολα»

Ακούγεται ψυχαναγκαστικό.

«Μπορεί, αλλά στη δουλειά το κάνω, δεν ξέρω αν το κάνω κάπου αλλού. Για μένα είναι ανάγκη, δεν ξέρω αν είναι ψυχαναγκασμό3. Έτσι το ευχαριστιέμαι και γεμίζω μέσα μου. Αν δεν δουλέψω σκληρά για να ανέβω στη σκηνή, που ο θεατής θα κάνει μια μεγάλη διαδικασία για να έρθει, θα πληρώσει, κι εγώ πρέπει κάτι να του δώσω. Βλέπω πάντα και ρομαντικά την τέχνη μου, δεν μπορώ να του δώσω τα εύκολα»

Τι έχεις πάρει από το ρόλο που υποδύεσαι και τι έχεις βάλει από σένα στο ρόλο αυτό;

«Πολλά πράγματα, δεν ξέρω αν μπορώ να τα συγκεκριμενοποιήσω. Ο ρόλος μου είναι συνεχώς μαζί μου μ' έναν τρόπο. Ειδικά στο θέατρο, όποιο ρόλο κάνω «ζει», είναι «δίπλα μου», άλλοτε σαν σκιά και όταν πλησιάζει η ώρα της παράστασης, παίρνει σάρκα και οστά. Δεν εννοώ ότι με την τρελή έννοια μπαίνω στο ρόλο και δεν βγαίνω. Ζω και αναπνέω με το ρόλο που κάνω»

Μέσα στην ημέρα σκέφτεσαι το ρόλο σου;

«Πάρα πολύ, τον σκέφτομαι, τον επεξεργάζομαι, είτε ασυνείδητα είτε ενσυνείδητα, το κάνω. Βλέπω ταινίες που τις ξαναείδα. Το κάνω γιατί μου αρέσει, με βάζει ωραία στο κλίμα, πηγαίνω στο θέατρο και είμαι έτοιμος, δεν μπορώ να πάω απλά για να κάνω τη δουλειά μου, να ντυθώ και να βγω στη σκηνή. Μόνο έτσι το ευχαριστιέμαι»

Δίνεις την αίσθηση ότι είσαι ταγμένοι στην υποκριτική.

«Αυτό νομίζω κι εγώ, ότι είμαι ταγμένο. Νιώθω πολύ δοσμένος σ' αυτό που κάνω και είναι ένα κοινό στοιχείο που έχω με τον Τσάπλιν. Είναι πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου η δουλειά μου, η οποία μου στερεί κάποια πράγματα, αλλά αυτά που μου δίνει μέσα μου» εξήγησε στο Λοιπόν ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved