Χρήστος Λούλης: «Είναι από τα χειρότερα πράγματα η θετική ενέργεια»
Showbiz

Χρήστος Λούλης: «Είναι από τα χειρότερα πράγματα η θετική ενέργεια»

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Χρήστος Λούλης.

«Έχουμε πολύ μεγάλη έλλειψη αυτοσυνείδησης. Νομίζουμε ότι η μέσα φωτιά μας προκαλείται από τον άλλον. Μας αρέσει ο διχασμός. Είμαστε πολύ διχασμένοι. Γιατί δεν έχουμε εκτιμήσει τη συνύπαρξη των δύο φύσεων που έχουμε μέσα μας. Φασίστας δεν γεννιέσαι. Εν δυνάμει φασίστες είμαστε όλοι, όπως και εν δυνάμει άγιοι. Υπάρχει μέσα μας ο λύκος και το προβατάκι που μαλώνουν. Καμιά φορά είναι πιο ανακουφιστικό να αφήσεις τον λύκο να νικήσει και να σου υπαγορεύσει ότι όλοι οι άλλοι είναι εχθροί σου. Μία τέτοια κοσμοθεωρία είναι εύκολη γιατί περιέχει όλες τις απαντήσεις: φταίει ο άλλος», επισημαίνει ο ηθοποιός στο Πρώτο Θέμα ενώ όσο κλίσε και αν ακούγεται τονίζει ότι πρόκειται για ζήτημα παιδείας

«Την παιδεία δεν την εννοώ ως ένα σύστημα μέσω του οποίου οι άνθρωποι θα μάθουν το «από δω ως εδώ». Μιλάω για ένα σύστημα που θα σου μάθει ότι έχεις κι εσύ το σκοτάδι σου. Και ότι δεν είναι όλα τα πράγματα σε τάξη και ασφάλεια. Δεν πάει να πει ότι επειδή έχεις οικογένεια και παιδιά πρέπει υστερικά μέσα σου να νιώθεις πάντα ευτυχισμένος. Υπάρχει μια τέτοια κατάσταση. Ολοι κυνηγάμε την ευτυχία. Αλλά, επειδή είμαστε άνθρωποι και όλα συμβαίνουν, κάποια στιγμή θα μας επισκεφτεί και η μαυρίλα. Νομίζω πώς η λύση όταν έρχεται η μαυρίλα είναι όχι να κάνεις τα πάντα για να μην υπάρχει, αλλά να τη ζήσεις. Δεν είναι αποδεκτό πια το «άφησε με θέλω να κλάψω τώρα». Σαν να έχει επικρατήσει μια νόρμα θετικής ενέργειας. Είναι από τα χειρότερα πράγματα η θετική ενέργεια», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved