Τζίμης Πανούσης: Η άγνωστη πλευρά του θεοσεβούμενου Τζίμη! Η φιλία του με τον ηγούµενο Ευδόκιµο
Showbiz

Τζίμης Πανούσης: Η άγνωστη πλευρά του θεοσεβούμενου Τζίμη! Η φιλία του με τον ηγούµενο Ευδόκιµο

Με µεγάλη θλίψη το πανελλήνιο αποχαιρέτισε τον Τζίμη Πανούση, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 13 Ιανουαρίου από ανακοπή καρδιάς.

Ο ανατρεπτικός τραγουδοποιός και ηθοποιός µε το φανατικό κοινό ήταν γνωστός για την καυστική του σάτιρα και το αθυρόστοµο χιούµορ του. Υπάρχει, όµως, και η άγνωστη πτυχή του ανθρώπου Τζίµη Πανούση, ο οποίος, µακριά από το προσωπείο του περφόρµερ, διατηρούσε σχέση ζωής µε τον Ηγούμενο Ευδόκιμο της Ιεράς Μονής Παναχράντου - Αγίου Παντελεήµονα στην Άνδρο.
Τους δύο άνδρες, οι οποίοι προέρχονται από δύο φαινοµενικά εκ διαµέτρου αντίθετους κόσµους, ένωνε µια βαθιά φιλία την οποία διατηρούσαν τα τελευταία 15 χρόνια. Μια φιλία µακριά από τις κάµερες και τα µέσα ενηµέρωσης, η οποία σηµάδεψε τον τραγουδιστή. Αξίζει, µάλιστα, να αναφερθεί πως την Εξόδιο Ακολουθία του Τζίµη Πανούση την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στο κοιµητήριο της Νέας Μάκρης τέλεσε ο µοναχός Αέτιος, ο οποίος έφυγε από τη µονή της Παναχράντου στην Ανδρο και ταξίδεψε µέχρι τη Νέα Μάκρη για να αποχαιρετίσει όχι µόνο ένα πρόσωπο που σηµάδεψε την ελληνική καλλιτεχνική σκηνή, αλλά έναν πολύ καλό του φίλο. Στην ιδιαίτερα φορτισµένη ατµόσφαιρα εκφώνησε τον επικήδειο λόγο ο Μανώλης Γλέζος, καλεσµένος από την οικογένεια του τραγουδιστή.
Συγκινηµένος από την απώλεια του ανατρεπτικού περφόρµερ ο γέροντας Ευδόκιµος δήλωσε στη Real: «∆εν υπήρχε καλύτερος χριστιανός. Ο άνθρωπος αυτός ήταν γεννηµένος για την Εκκλησία. Μην κοιτάτε που πάνω στη σκηνή έβγαζε τα γυµνά αυτά. Ηταν πολύ καλός άνθρωπος. Εκανε νηστεία και ερχόταν στη µονή το καλοκαίρι, το Πάσχα να εξοµολογηθεί, να κοινωνήσει. Ηταν καλός και φιλότιµος άνθρωπος. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως όταν το περασµένο καλοκαίρι έκανα την παρουσίαση του βιβλίου µου, ο Πανούσης ήταν στο νησί και ήρθε µετά χαράς στην παρουσίαση µε το στόµα του να στάζει µέλι και ζάχαρη. ∆ιατηρούσαµε µια φιλία που κρατούσε 15 ολόκληρα χρόνια από την εποχή που ο Πανούσης απέκτησε σπίτι στο νησί, στις Μένητες. Τότε είχε ζητήσει έναν παπά να έρθει στο σπίτι να κάνει αγιασµό, και έτυχε να πάω εγώ. Ετσι γνωριστήκαµε και γίναµε φίλοι. Ξέρετε, ο Πανούσης ερχόταν στη µονή και παρακολουθούσε τη Θεία Λειτουργία της Μ. Εβδοµάδας όρθιος από τη µεγάλη του αγάπη στον Θεό».
Αλλά και ο περφόρµερ, που µε τις παραστάσεις του πάντα προκαλούσε, είχε εκφράσει τη µεγάλη του συµπάθεια προς τον ηγούµενο της µονής της Ανδρου. «Με τρελαίνει ο µητροπολίτης και θέλω να τον δαγκώσω, αλλά τον παπά τον γουστάρω γιατί ο παπάς πιστεύει. Είναι φίλος µου ο Ευδόκιµος στη µονή Παναχράντου της Ανδρου, ο οποίος προσεύχεται για µένα. Μου έλεγε “ξέρω τι λένε για σένα, αλλά αφού είσαι εδώ, σε γουστάρω”. Κι εγώ τον γουστάρω. Είναι κι αθυρόστοµος, όπως εγώ».

«Ηµουν µαζί µε τον Τζίµη Πανούση και την οικογένειά του το Πάσχα του 2015 όταν συµφάγαµε µαζί µε τον γέροντα Ευδόκιµο και τους υπόλοιπους καλόγερους στη µονή», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του site Εν Ανδρω ∆ιαµαντής Μπασαντής, ο οποίος µας παραχώρησε και τις φωτογραφίες της συνάντησής τους αυτής. «Ο Πανούσης είχε µια ιδιαίτερη σχέση τόσο µε τον γέροντα Ευδόκιµο όσο και µε τους υπόλοιπους µοναχούς της Παναχράντου. Εκείνη την ηµέρα φάγαµε όλοι µαζί σε µια υπέροχη ατµόσφαιρα, σαν οικογένεια. Η χαλαρή συζήτηση πήγαινε προς το τέλος όταν έγινε ένα απροσδόκητο συµβάν. Ανοίγει η πόρτα της µικρής τραπεζαρίας και µπαίνει µια κυρία µε τον σύζυγό της. Χαιρετούν, τους αντιχαιρετούν όλοι και η κυρία ασπάζεται το χέρι του Ευδόκιµου, που καθόταν στη µία κεφαλή του τραπεζιού. Χαιρετά και τους υπόλοιπους µοναχούς και µετά πηγαίνει προς τον Τζίµη, που είναι στην άλλη κεφαλή. Ο Τζίµης δίνει ευγενικά το χέρι του για χαιρετισµό. Οµως η κυρία σκύβει και... το φιλάει! Χαµογελάµε όλοι που πέρασε τον γενειοφόρο Τζίµη για παπά και κάποιος της εξηγεί πως είναι ο κ. Πανούσης! Ο Τζίµης σχολιάζει: “Προσοχή, όχι ο υπουργός! Μη µε προσβάλετε” και συνεχίζει ατάραχος “δεν πειράζει, κοντεύω να το συνηθίσω! Με τόσους ρόλους παπάδων που έχω παίξει σχεδόν βρίσκω... φυσιολογικό το να µου φιλάνε το χέρι! Τώρα ετοιµάζοµαι για να παίξω και τον ρόλο ενός µοναχού! Αλλωστε, είναι αρκετοί αυτοί που µε χαιρετούν στον δρόµο, νοµίζοντας πως είµαι παπάς! ∆εν τους απογοητεύω, τους αντιχαιρετώ και συνεχίζω! Αν το σκεφτείς, η δουλειά που κάνω µοιάζει µε του παπά. Μαζεύω από τον κόσµο αυτά που θέλει να πει, αυτά για τα οποία θέλει να ξεσπάσει. Τον “εξοµολογώ” δηλαδή. Και µετά του τα ξαναδίνω πίσω για να γελάσει. Βοηθώ να εκτονωθούν. Αρα είµαι εξοµολόγος του κοινού µου”».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved