Γιώργος Χατζηπαύλου: «Έκανα μεγάλη έρευνα καθώς η κωμωδία για παιδιά ήταν…»
Showbiz

Γιώργος Χατζηπαύλου: «Έκανα μεγάλη έρευνα καθώς η κωμωδία για παιδιά ήταν…»

Πώς προέκυψε η ιδέα του stand – up comedy για παιδιά; Πρόκειται για ένα είδος το οποίο είχαμε συνηθίσει να απευθύνεται σε ενήλικο κοινό.

«Ηξερα ότι αυτό το είδος αναπτύχθηκε στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια, μου άρεσε η ιδέα, πήγα, το είδα και σκόπευα να το προσπαθήσω και εδώ. Στο μεταξύ γεννήθηκε ο γιος μου και συζητούσαμε με τη γυναίκα μου σε ποια ηλικία θα φτάσει το παιδί μας για να με δει να παρουσιάζω το stand – up για ενήλικες που κάνω. Υπολογίζαμε γύρω στα δέκα πέντε και έτσι σκέφτηκα να το επισπεύσω, ώστε να ξέρει το παιδί τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς του!», λέει ο Γιώργος Χατζηπαύλου στο Documento.

Έκανε έρευνα σε παιδιά gια να ξέρει πώς να τους απευθυνθεί;
«Ναι, και ήταν χρονοβόρα διαδικασία. Έκανα μεγάλη έρευνα -τόσο θεωρητική όσο και πρακτική- καθώς η κωμωδία για παιδιά ήταν εντελώς αχαρτογράφητη περιοχή για μένα. Μίλησα με παιδοψυχολόγο, ρώτησα ανθρώπους που κάνουν παιδικό θέατρο ώστε να έχω συνολική γνώση για τη δομή μιας παράστασης, πώς συμπεριφέρονται τα παιδιά ως θεατές, τι τους κεντρίζει το ενδιαφέρον, πόση διάρκεια πρέπει να έχει. Εκανα δοκιμές -υπό μορφή παράστασης-, είδα τις αντιδράσεις των παιδιών και συζήτησα μαζί τους. Πλέον εμπλουτίζω συνεχώς την παράσταση με καινούργια πράγματα, νέες ιδέες. Μάλιστα κάνω και workshops σε παιδιά για τη stand-up κωμωδία», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved